Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Het Delhaize-filiaal aan de Tervuursevest in Leuven is in volle verbouwing. Om de zaak tijdens de werken open te houden, werden de winkelrekken en de kassa's naar de ondergrondse parkeergarage verhuisd.

Nog tot eind november onder de grond

Het plafond is wat lager, er komt geen daglicht binnen en er staan wat vreemde witte strepen op de vloer, maar voor het overige vinden de Delhaize-klanten in de ondergrondse supermarkt hun vertrouwde assortiment zo goed als volledig terug.

 

"We wisten dat de eigenlijke winkelruimte dicht zou moeten. De vloer moet vervangen worden, en zoiets kan je niet in fases doen", zegt adjunct-directeur Bjorn De Bal tegen HLN. "De aanpak van Kessel-Lo, waar telkens stukjes winkel onder handen werden genomen en een tent buiten werd geplaatst, was voor ons dus geen optie. Daarom beslisten we om de parkeergarage onder de winkel een tijdje op te offeren en in te richten als winkelruimte. Ik schrok van de snelheid en de efficiëntie waarmee die verhuis gepaard ging. Op twee dagen tijd waren de rekken geplaatst en in amper twee weken hadden we een gloednieuwe winkel."

 

Waar de klanten hun wagen dan moeten achterlaten? "In een eerste fase werd de bovenparking op het dak van de winkel gerenoveerd. Dat wilden we graag achter de rug hebben voor we de ondergrondse parking zouden inpalmen. Klanten hoeven niet te vrezen dat ze hun wagen niet meer kwijt raken in de nabijheid van de winkel."

 

Als alles goed gaat, moeten de werkzaamheden eind november achter de rug zijn en komt de Delhaize dan weer bovengronds.

Tags: