Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage | RetailDetail

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Het Delhaize-filiaal aan de Tervuursevest in Leuven is in volle verbouwing. Om de zaak tijdens de werken open te houden, werden de winkelrekken en de kassa's naar de ondergrondse parkeergarage verhuisd.

Nog tot eind november onder de grond

Het plafond is wat lager, er komt geen daglicht binnen en er staan wat vreemde witte strepen op de vloer, maar voor het overige vinden de Delhaize-klanten in de ondergrondse supermarkt hun vertrouwde assortiment zo goed als volledig terug.

 

"We wisten dat de eigenlijke winkelruimte dicht zou moeten. De vloer moet vervangen worden, en zoiets kan je niet in fases doen", zegt adjunct-directeur Bjorn De Bal tegen HLN. "De aanpak van Kessel-Lo, waar telkens stukjes winkel onder handen werden genomen en een tent buiten werd geplaatst, was voor ons dus geen optie. Daarom beslisten we om de parkeergarage onder de winkel een tijdje op te offeren en in te richten als winkelruimte. Ik schrok van de snelheid en de efficiëntie waarmee die verhuis gepaard ging. Op twee dagen tijd waren de rekken geplaatst en in amper twee weken hadden we een gloednieuwe winkel."

 

Waar de klanten hun wagen dan moeten achterlaten? "In een eerste fase werd de bovenparking op het dak van de winkel gerenoveerd. Dat wilden we graag achter de rug hebben voor we de ondergrondse parking zouden inpalmen. Klanten hoeven niet te vrezen dat ze hun wagen niet meer kwijt raken in de nabijheid van de winkel."

 

Als alles goed gaat, moeten de werkzaamheden eind november achter de rug zijn en komt de Delhaize dan weer bovengronds.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.