Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage | RetailDetail

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Het Delhaize-filiaal aan de Tervuursevest in Leuven is in volle verbouwing. Om de zaak tijdens de werken open te houden, werden de winkelrekken en de kassa's naar de ondergrondse parkeergarage verhuisd.

Nog tot eind november onder de grond

Het plafond is wat lager, er komt geen daglicht binnen en er staan wat vreemde witte strepen op de vloer, maar voor het overige vinden de Delhaize-klanten in de ondergrondse supermarkt hun vertrouwde assortiment zo goed als volledig terug.

 

"We wisten dat de eigenlijke winkelruimte dicht zou moeten. De vloer moet vervangen worden, en zoiets kan je niet in fases doen", zegt adjunct-directeur Bjorn De Bal tegen HLN. "De aanpak van Kessel-Lo, waar telkens stukjes winkel onder handen werden genomen en een tent buiten werd geplaatst, was voor ons dus geen optie. Daarom beslisten we om de parkeergarage onder de winkel een tijdje op te offeren en in te richten als winkelruimte. Ik schrok van de snelheid en de efficiëntie waarmee die verhuis gepaard ging. Op twee dagen tijd waren de rekken geplaatst en in amper twee weken hadden we een gloednieuwe winkel."

 

Waar de klanten hun wagen dan moeten achterlaten? "In een eerste fase werd de bovenparking op het dak van de winkel gerenoveerd. Dat wilden we graag achter de rug hebben voor we de ondergrondse parking zouden inpalmen. Klanten hoeven niet te vrezen dat ze hun wagen niet meer kwijt raken in de nabijheid van de winkel."

 

Als alles goed gaat, moeten de werkzaamheden eind november achter de rug zijn en komt de Delhaize dan weer bovengronds.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top