Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Leuvense Delhaize (even) in ondergrondse parkeergarage

Het Delhaize-filiaal aan de Tervuursevest in Leuven is in volle verbouwing. Om de zaak tijdens de werken open te houden, werden de winkelrekken en de kassa's naar de ondergrondse parkeergarage verhuisd.

Nog tot eind november onder de grond

Het plafond is wat lager, er komt geen daglicht binnen en er staan wat vreemde witte strepen op de vloer, maar voor het overige vinden de Delhaize-klanten in de ondergrondse supermarkt hun vertrouwde assortiment zo goed als volledig terug.

 

"We wisten dat de eigenlijke winkelruimte dicht zou moeten. De vloer moet vervangen worden, en zoiets kan je niet in fases doen", zegt adjunct-directeur Bjorn De Bal tegen HLN. "De aanpak van Kessel-Lo, waar telkens stukjes winkel onder handen werden genomen en een tent buiten werd geplaatst, was voor ons dus geen optie. Daarom beslisten we om de parkeergarage onder de winkel een tijdje op te offeren en in te richten als winkelruimte. Ik schrok van de snelheid en de efficiëntie waarmee die verhuis gepaard ging. Op twee dagen tijd waren de rekken geplaatst en in amper twee weken hadden we een gloednieuwe winkel."

 

Waar de klanten hun wagen dan moeten achterlaten? "In een eerste fase werd de bovenparking op het dak van de winkel gerenoveerd. Dat wilden we graag achter de rug hebben voor we de ondergrondse parking zouden inpalmen. Klanten hoeven niet te vrezen dat ze hun wagen niet meer kwijt raken in de nabijheid van de winkel."

 

Als alles goed gaat, moeten de werkzaamheden eind november achter de rug zijn en komt de Delhaize dan weer bovengronds.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top