Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen | RetailDetail

Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen

Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen

Lidl gaat zijn zaterdagpromotie opnieuw laten kiezen door zijn Facebook-fans. De Belgische afdeling volgt daarmee de Nederlandse, die vorige week al hetzelfde initiatief nam.

Facebook als businessgenerator

"Vanaf half maart kunnen onze klanten via Facebook elke week uit vier aanbiedingen kiezen welk product onze zaterdagpromo wordt", zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. Het winnende product zou dan 2,5 weken na het afsluiten van de stemronde in promotie gaan, die tijd heeft Lidl nodig om voldoende voorraad te verdelen en om de folders te drukken en te verspreiden.

 

Daarmee blaast de Belgische afdeling van de Duitse discounter een experiment van juni vorig jaar nieuw leven in. Dat was geen lang leven beschoren was, maar "toen hadden we ook nog maar 11.700 fans. We zaten dan ook pas drie maanden op Facebook", blikt Rynwalt terug. Inmiddels is dat aantal fans bijna vertienvoudigd, dus de kans op succes is nu ook heel wat groter.

 

Lidl begint Facebook trouwens meer en meer in te zetten om extra verkoop te genereren. Begin dit jaar organiseerde de keten ook al een receptenwedstrijd via Facebook. "De recepten en foto's van de winnaars verschijnen binnenkort in onze folder. En uiteraard zullen we telkens enkele ingrediënten in promotie zetten."

 

"Geen enkele supermarkt doet beter"

Met 110.700 fans op Facebook heeft Lidl naar eigen zeggen de grootste schare fans. Kwantitatief gesproken krijgt de keten gelijk van Page Karma, een bedrijf dat zich specialiseert in "Facebook-optimalisatie". Met 110.697 fans (op 22 februari) laat Lidl de concurrentie inderdaad ver achter zich: Delhaize heeft 69.570 fans, Carrefour Belgium 63.922, Albert Heijn België 34.435 en Red Market 10.517.

 

Volgens datzelfde bedrijf heeft Lidl wel de minst geëngageerde Facebook-fans en prijkt Red Market daar op één. Benieuwd of en, zo ja, hoe snel de nieuwe zaterdagpromotie daar verandering in kan brengen...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.