Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen | RetailDetail

Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen

Lidl laat Facebook-fans zaterdagpromotie kiezen

Lidl gaat zijn zaterdagpromotie opnieuw laten kiezen door zijn Facebook-fans. De Belgische afdeling volgt daarmee de Nederlandse, die vorige week al hetzelfde initiatief nam.

Facebook als businessgenerator

"Vanaf half maart kunnen onze klanten via Facebook elke week uit vier aanbiedingen kiezen welk product onze zaterdagpromo wordt", zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. Het winnende product zou dan 2,5 weken na het afsluiten van de stemronde in promotie gaan, die tijd heeft Lidl nodig om voldoende voorraad te verdelen en om de folders te drukken en te verspreiden.

 

Daarmee blaast de Belgische afdeling van de Duitse discounter een experiment van juni vorig jaar nieuw leven in. Dat was geen lang leven beschoren was, maar "toen hadden we ook nog maar 11.700 fans. We zaten dan ook pas drie maanden op Facebook", blikt Rynwalt terug. Inmiddels is dat aantal fans bijna vertienvoudigd, dus de kans op succes is nu ook heel wat groter.

 

Lidl begint Facebook trouwens meer en meer in te zetten om extra verkoop te genereren. Begin dit jaar organiseerde de keten ook al een receptenwedstrijd via Facebook. "De recepten en foto's van de winnaars verschijnen binnenkort in onze folder. En uiteraard zullen we telkens enkele ingrediënten in promotie zetten."

 

"Geen enkele supermarkt doet beter"

Met 110.700 fans op Facebook heeft Lidl naar eigen zeggen de grootste schare fans. Kwantitatief gesproken krijgt de keten gelijk van Page Karma, een bedrijf dat zich specialiseert in "Facebook-optimalisatie". Met 110.697 fans (op 22 februari) laat Lidl de concurrentie inderdaad ver achter zich: Delhaize heeft 69.570 fans, Carrefour Belgium 63.922, Albert Heijn België 34.435 en Red Market 10.517.

 

Volgens datzelfde bedrijf heeft Lidl wel de minst geëngageerde Facebook-fans en prijkt Red Market daar op één. Benieuwd of en, zo ja, hoe snel de nieuwe zaterdagpromotie daar verandering in kan brengen...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top