Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn | RetailDetail

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn
Lidl

In Leuven is vandaag een nieuwe vestiging van discounter Lidl geopend in een voormalig pand van Albert Heijn op het Engels Plein. De supermarkt werd gisteren al feestelijk geopend door burgemeester Louis Tobback.

90% eigen merken

De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 1.200 m², waar ongeveer 1.500 producten worden aangeboden (waarvan 90% eigen merken). “Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Lidl had in Leuven al een winkel, maar die was een stuk kleiner.

 

Het is de derde keer op korte tijd dat Lidl een voormalige Albert Heijn overneemt: in juli gebeurde al hetzelfde in Turnhout en in september in Oudenaarde. In alle drie de gevallen gaat het over supermarkten die Albert Heijn van de hand moest doen na de fusie met Delhaize.

 

Lidl blijft zo inzetten op groei in België, waar het jaarlijks een tiental nieuwe winkels wil openen. Om die groeistrategie te volgen moeten er tegen 2020 1.500 nieuwe werknemers in dienst worden genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.