Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn | RetailDetail

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn
Lidl

In Leuven is vandaag een nieuwe vestiging van discounter Lidl geopend in een voormalig pand van Albert Heijn op het Engels Plein. De supermarkt werd gisteren al feestelijk geopend door burgemeester Louis Tobback.

90% eigen merken

De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 1.200 m², waar ongeveer 1.500 producten worden aangeboden (waarvan 90% eigen merken). “Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Lidl had in Leuven al een winkel, maar die was een stuk kleiner.

 

Het is de derde keer op korte tijd dat Lidl een voormalige Albert Heijn overneemt: in juli gebeurde al hetzelfde in Turnhout en in september in Oudenaarde. In alle drie de gevallen gaat het over supermarkten die Albert Heijn van de hand moest doen na de fusie met Delhaize.

 

Lidl blijft zo inzetten op groei in België, waar het jaarlijks een tiental nieuwe winkels wil openen. Om die groeistrategie te volgen moeten er tegen 2020 1.500 nieuwe werknemers in dienst worden genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.