Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn
Lidl

In Leuven is vandaag een nieuwe vestiging van discounter Lidl geopend in een voormalig pand van Albert Heijn op het Engels Plein. De supermarkt werd gisteren al feestelijk geopend door burgemeester Louis Tobback.

90% eigen merken

De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 1.200 m², waar ongeveer 1.500 producten worden aangeboden (waarvan 90% eigen merken). “Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Lidl had in Leuven al een winkel, maar die was een stuk kleiner.

 

Het is de derde keer op korte tijd dat Lidl een voormalige Albert Heijn overneemt: in juli gebeurde al hetzelfde in Turnhout en in september in Oudenaarde. In alle drie de gevallen gaat het over supermarkten die Albert Heijn van de hand moest doen na de fusie met Delhaize.

 

Lidl blijft zo inzetten op groei in België, waar het jaarlijks een tiental nieuwe winkels wil openen. Om die groeistrategie te volgen moeten er tegen 2020 1.500 nieuwe werknemers in dienst worden genomen.