Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn | RetailDetail

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn

Lidl Leuven geopend in voormalig pand Albert Heijn
Lidl

In Leuven is vandaag een nieuwe vestiging van discounter Lidl geopend in een voormalig pand van Albert Heijn op het Engels Plein. De supermarkt werd gisteren al feestelijk geopend door burgemeester Louis Tobback.

90% eigen merken

De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 1.200 m², waar ongeveer 1.500 producten worden aangeboden (waarvan 90% eigen merken). “Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Lidl had in Leuven al een winkel, maar die was een stuk kleiner.

 

Het is de derde keer op korte tijd dat Lidl een voormalige Albert Heijn overneemt: in juli gebeurde al hetzelfde in Turnhout en in september in Oudenaarde. In alle drie de gevallen gaat het over supermarkten die Albert Heijn van de hand moest doen na de fusie met Delhaize.

 

Lidl blijft zo inzetten op groei in België, waar het jaarlijks een tiental nieuwe winkels wil openen. Om die groeistrategie te volgen moeten er tegen 2020 1.500 nieuwe werknemers in dienst worden genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top