Na Carrefour nu ook Delhaize gestart met "sushibar" | RetailDetail

Na Carrefour nu ook Delhaize gestart met "sushibar"

Na Carrefour nu ook Delhaize gestart met "sushibar"

Sinds 25 april biedt Delhaize zijn klanten in de vestiging van Waterloo verse sushi aan, ter plekke bereid door professionele sushichefs. Met dit "pilootproject" treedt Delhaize in de voetstappen van grote concurrent Carrefour, die op dat vlak in ons land intussen wel al een flinke voorsprong heeft.

Pilootproject voor Delhaize...

De Delhaize van Waterloo heeft er een attractie bij: een gloednieuwe stand waar speciaal opgeleide "sushimasters" dagelijks ultraverse sushi bereiden, voor de ogen van de klanten. Het assortiment omvat een vijftigtal referenties en wordt aangevuld met andere Japanse snacks en dranken.

 

"In tegenstelling tot de meeste sushi's" - zo laat Delhaize fijntjes weten - gaat het om sushi gemaakt van 100% duurzame vis: "Sinds december 2012 is alle verse vis, en dus ook de vis die gebruikt wordt in sushi, afkomstig van duurzame visvangst of kweek." Dit initiatief, dat meer dan vijf jaar geleden is opgestart en waarvoor Delhaize onlangs in de prijzen viel, wordt ondersteund door WWF. "Zo zit er geen rode tonijn in de sushi van Delhaize maar wel geelvintonijn, die op duurzame wijze is gevist en die niet bedreigd is."

 

"De sushistand is een pilootproject dat samen met Sushi Gourmet werd ontwikkeld en dat in de komende maanden uitgebreid kan worden naar andere Delhaize-supermarkten", klinkt het in Brussel.

 

...al 14 sushibars bij Carrefour

Terwijl Delhaize nog voorzichtig de markt aftast, is concurrent Carrefour al volop gewonnen voor het concept. Half april opende het zelfs al zijn veertiende sushibar, in de hypermarkt van Turnhout.

 

Met succes, zo blijkt: "Een van de afdelingen in de vernieuwde hypermarkten die bijzonder succesvol is, is de sushi bar die vers bereide sushi's, maki's en sashimi's aanbiedt", zegt Vera Vermeeren van Carrefour. "De liefhebbers van deze caloriearme lekkernijen kunnen zelf hun schotel samenstellen en onmiddellijk meenemen. De professionele sushimeesters, opgeleid door een gespecialiseerde Japanse school, bereiden deze Oosterse specialiteit ter plaatse, de hele dag door en voor de ogen van de klanten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".