Nieuwe topman voor Delhaize Amerika

Nieuwe topman voor Delhaize Amerika

Delhaize Group heeft, na een lange zoektocht, een topman gevonden voor zijn Amerikaanse activiteiten: Kevin Holt ruilt concurrent Supervalu in voor de Belgische warenhuisgroep.

Gezocht sinds vertrek Roland Smith

De vacature voor Amerikaans topman stond bij Delhaize Group al sinds september open, toen toenmalig CEO Roland Smith het bij de supermarktgroep voor bekeken hield. Zijn vertrek kwam er net wanneer bekend raakte dat groepstopman Pierre-Olivier Beckers opgevolgd zou worden door Frans Muller, een positie die Smith volgens insiders zelf ambieerde.

 

De Amerikaanse supermarktketens van Delhaize Group, Food Lion, Hannaford en Bottom Dollar, kwamen dan ook onder directe bevoegdheid van Frans Muller in afwachting van een eigen CEO. Die is nu gevonden in Kevin Holt, die voorheen ruim twintig jaar werkzaam was bij rivaal Supervalu. Hij was er in zijn loopbaan onder meer operationeel directeur.

 

De Amerikaanse enseignes van Delhaize zijn samen goed voor 60 procent van de omzet van de groep, waarbij Food Lion met 1.333 winkels met stip de grootste is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op z’n kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top