Nipte meerderheid voor toekomstplan Lunch Garden

Nipte meerderheid voor toekomstplan Lunch Garden

Bij restaurantketen Lunch Garden heeft 53% van de personeelsleden in een referendum het toekomstplan van de directie goedgekeurd. De directie is tevreden, al bewijst de zeer nipte meerderheid wel dat het personeel met lange tanden het plan aanvaardt.

Zeer nipte meerderheid

"De directie van Lunch Garden is verheugd dat de werknemers van het bedrijf in een referendum vóór het toekomstplan hebben gekozen. Hierdoor zal Lunch Garden in de toekomst opnieuw competitief kunnen zijn en haar klanten optimaal kunnen bedienen. In de komende weken is het de bedoeling dat dit plan, in samenwerking met de vakbonden, zo snel als mogelijk geïmplementeerd zal worden." Dat opvallend korte persbericht stuurde de directie van Lunch Garden deze namiddag de wereld in.

 

Van enige euforie is dan ook geen sprake. "Een zeer nipte meerderheid van het personeel heeft gekozen voor het plan", zegt vakbondssecretaris Rudi Schwartz van het ACV aan Belga. "Dat maakt dat we op het terrein nog gevoelsmatige reacties verwachten, maar het ACV zal het referendum respecteren en meewerken aan de uitwerking van het plan."

 

Geen ontslagen vs. meer flexibiliteit en looninlevering

Met het toekomstplan - hetzelfde plan dat op 19 april nog leidde tot een 24-urenstaking - wil de directie de competitiviteit van de restaurantketen versterken. Het plan omvat onder meer een verlenging van de openingsuren (tot 22 uur), een wijziging in de bekendmaking van de uurroosters (2 weken vooraf in plaats van 4 weken tot nog toe) en een nieuw flexibiliteitssysteem.

 

Daarnaast zal een 150-tal medewerkers met een lange staat van dienst ook financieel moeten inleveren. Zij verliezen een toeslag voor werk na 18 uur, een gunstmaatregel uit het verleden. Volgens vakbondsman Rudi Schwartz scheelt dat toch al gauw een paar 100 euro bruto per maand.

 

In ruil belooft de directie dat er geen ontslagen vallen en dat er minder restaurants dan aanvankelijk gepland in franchise zullen worden gegeven. "Behoud van werk was voor ons dan ook prioritair", aldus Schwartz. Restaurantketen Lunch Garden telt 74 filialen in ons land en zo'n 1.250 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Back to top