Ook Cora wil besparen op loonmassa

Ook Cora wil besparen op loonmassa

Niet alleen bij Delhaize wordt er onderhandeld tussen vakbonden en directie, ook bij Cora zitten ze rond de tafel. Daar vraagt de directie meer flexibiliteit van het personeel om te kunnen besparen op de loonmassa.

Cora zoekt besparingsmogelijkheden

Ook Cora ontsnapt niet aan de economische wetten: in 2012 zag de warenhuisgroep haar winst met meer dan de helft wegsmelten. Om daarom te kunnen besparen op de loonmassa, vraagt de directie nu meer flexibiliteit van de werknemers. Ook wil ze besparen door vertrekkers niet te vervangen. Er zou eveneens gedacht worden aan brugpensioneringen.

 

 

Cora baat in België zeven hypermarkten uit in Wallonië en Brussel. De keten stelt 2.600 mensen tewerk, goed voor omgerekend zo’n 2.100 voltijdse arbeidsplaatsen. Cora baat verder supermarkten uit in Frankrijk, Hongarije en Roemenië, maar die landen zijn niet betrokken bij de huidige plannen.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top