Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay | RetailDetail

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Het schepencollege van Pepingen, in het Pajottenland, heeft een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe OKay. Eerder weigerde het ook al twee andere vergunningen.

Moeilijke bevalling

Colruyt Group diende al maanden geleden een aanvraag in om op een leegstaand bedrijfsterrein langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen een OKay-vestiging te openen, maar het gemeentebestuur ziet die winkel liever niet komen.

 

Eerst weigerde het schepencollege de verkavelingsvergunning, maar Colruyt Group kreeg in beroep gelijk. Vervolgens weigerde het schepencollege de socio-economische vergunning, maar die weigering was ongeldig omdat ze buiten de voorziene termijn werd meegedeeld.

 

De derde keer is echter geen goede keer: nu stuit Colruyt op een 'njet' voor de stedenbouwkundige vergunning. "De ingang van de OKay-winkel komt vlakbij een bocht op de Ninoofsesteenweg en dat is niet veilig", zegt schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter (Lijst van de Burgemeester).

 

"Goed voor werkgelegenheid"

De beslissing zorgt alvast voor tweespalt in Pepingen, want zowel oppositiepartijen CD&V en SP.A als coalitiepartner N-VA zijn pro: "Alle adviezen, behalve van Onroerend Erfgoed, zijn positief en bovendien gebruikte de vroegere zaak Pierreux net dezelfde ingang. Wegen en Verkeer heeft er in de plannen voor herinrichtingswerken aan de Ninoofsesteenweg overigens al rekening mee gehouden."

 

Verwacht wordt dat Colruyt tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning opnieuw beroep zal aantekenen bij de provinciale deputatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.