Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay | RetailDetail

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Het schepencollege van Pepingen, in het Pajottenland, heeft een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe OKay. Eerder weigerde het ook al twee andere vergunningen.

Moeilijke bevalling

Colruyt Group diende al maanden geleden een aanvraag in om op een leegstaand bedrijfsterrein langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen een OKay-vestiging te openen, maar het gemeentebestuur ziet die winkel liever niet komen.

 

Eerst weigerde het schepencollege de verkavelingsvergunning, maar Colruyt Group kreeg in beroep gelijk. Vervolgens weigerde het schepencollege de socio-economische vergunning, maar die weigering was ongeldig omdat ze buiten de voorziene termijn werd meegedeeld.

 

De derde keer is echter geen goede keer: nu stuit Colruyt op een 'njet' voor de stedenbouwkundige vergunning. "De ingang van de OKay-winkel komt vlakbij een bocht op de Ninoofsesteenweg en dat is niet veilig", zegt schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter (Lijst van de Burgemeester).

 

"Goed voor werkgelegenheid"

De beslissing zorgt alvast voor tweespalt in Pepingen, want zowel oppositiepartijen CD&V en SP.A als coalitiepartner N-VA zijn pro: "Alle adviezen, behalve van Onroerend Erfgoed, zijn positief en bovendien gebruikte de vroegere zaak Pierreux net dezelfde ingang. Wegen en Verkeer heeft er in de plannen voor herinrichtingswerken aan de Ninoofsesteenweg overigens al rekening mee gehouden."

 

Verwacht wordt dat Colruyt tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning opnieuw beroep zal aantekenen bij de provinciale deputatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top