Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Het schepencollege van Pepingen, in het Pajottenland, heeft een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe OKay. Eerder weigerde het ook al twee andere vergunningen.

Moeilijke bevalling

Colruyt Group diende al maanden geleden een aanvraag in om op een leegstaand bedrijfsterrein langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen een OKay-vestiging te openen, maar het gemeentebestuur ziet die winkel liever niet komen.

 

Eerst weigerde het schepencollege de verkavelingsvergunning, maar Colruyt Group kreeg in beroep gelijk. Vervolgens weigerde het schepencollege de socio-economische vergunning, maar die weigering was ongeldig omdat ze buiten de voorziene termijn werd meegedeeld.

 

De derde keer is echter geen goede keer: nu stuit Colruyt op een 'njet' voor de stedenbouwkundige vergunning. "De ingang van de OKay-winkel komt vlakbij een bocht op de Ninoofsesteenweg en dat is niet veilig", zegt schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter (Lijst van de Burgemeester).

 

"Goed voor werkgelegenheid"

De beslissing zorgt alvast voor tweespalt in Pepingen, want zowel oppositiepartijen CD&V en SP.A als coalitiepartner N-VA zijn pro: "Alle adviezen, behalve van Onroerend Erfgoed, zijn positief en bovendien gebruikte de vroegere zaak Pierreux net dezelfde ingang. Wegen en Verkeer heeft er in de plannen voor herinrichtingswerken aan de Ninoofsesteenweg overigens al rekening mee gehouden."

 

Verwacht wordt dat Colruyt tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning opnieuw beroep zal aantekenen bij de provinciale deputatie.

Tags: