Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Het schepencollege van Pepingen, in het Pajottenland, heeft een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe OKay. Eerder weigerde het ook al twee andere vergunningen.

Moeilijke bevalling

Colruyt Group diende al maanden geleden een aanvraag in om op een leegstaand bedrijfsterrein langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen een OKay-vestiging te openen, maar het gemeentebestuur ziet die winkel liever niet komen.

 

Eerst weigerde het schepencollege de verkavelingsvergunning, maar Colruyt Group kreeg in beroep gelijk. Vervolgens weigerde het schepencollege de socio-economische vergunning, maar die weigering was ongeldig omdat ze buiten de voorziene termijn werd meegedeeld.

 

De derde keer is echter geen goede keer: nu stuit Colruyt op een 'njet' voor de stedenbouwkundige vergunning. "De ingang van de OKay-winkel komt vlakbij een bocht op de Ninoofsesteenweg en dat is niet veilig", zegt schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter (Lijst van de Burgemeester).

 

"Goed voor werkgelegenheid"

De beslissing zorgt alvast voor tweespalt in Pepingen, want zowel oppositiepartijen CD&V en SP.A als coalitiepartner N-VA zijn pro: "Alle adviezen, behalve van Onroerend Erfgoed, zijn positief en bovendien gebruikte de vroegere zaak Pierreux net dezelfde ingang. Wegen en Verkeer heeft er in de plannen voor herinrichtingswerken aan de Ninoofsesteenweg overigens al rekening mee gehouden."

 

Verwacht wordt dat Colruyt tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning opnieuw beroep zal aantekenen bij de provinciale deputatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top