Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Pepingen weigert derde keer vergunning voor nieuwe OKay

Het schepencollege van Pepingen, in het Pajottenland, heeft een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe OKay. Eerder weigerde het ook al twee andere vergunningen.

Moeilijke bevalling

Colruyt Group diende al maanden geleden een aanvraag in om op een leegstaand bedrijfsterrein langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen een OKay-vestiging te openen, maar het gemeentebestuur ziet die winkel liever niet komen.

 

Eerst weigerde het schepencollege de verkavelingsvergunning, maar Colruyt Group kreeg in beroep gelijk. Vervolgens weigerde het schepencollege de socio-economische vergunning, maar die weigering was ongeldig omdat ze buiten de voorziene termijn werd meegedeeld.

 

De derde keer is echter geen goede keer: nu stuit Colruyt op een 'njet' voor de stedenbouwkundige vergunning. "De ingang van de OKay-winkel komt vlakbij een bocht op de Ninoofsesteenweg en dat is niet veilig", zegt schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter (Lijst van de Burgemeester).

 

"Goed voor werkgelegenheid"

De beslissing zorgt alvast voor tweespalt in Pepingen, want zowel oppositiepartijen CD&V en SP.A als coalitiepartner N-VA zijn pro: "Alle adviezen, behalve van Onroerend Erfgoed, zijn positief en bovendien gebruikte de vroegere zaak Pierreux net dezelfde ingang. Wegen en Verkeer heeft er in de plannen voor herinrichtingswerken aan de Ninoofsesteenweg overigens al rekening mee gehouden."

 

Verwacht wordt dat Colruyt tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning opnieuw beroep zal aantekenen bij de provinciale deputatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top