Quick naar rechter voor mensenhandel | RetailDetail

Quick naar rechter voor mensenhandel

Quick naar rechter voor mensenhandel

Hamburgerketen Quick is de door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De keten is aangeklaagd voor illegale tewerkstelling, inbreuken op de sociale wetgeving en mensenhandel.

Hongerloon

Quick zou volgens het gerecht zijn restaurants hebben laten schoonmaken door personeel dat illegaal in het land was en werd uitgebuit. Het onderzoek startte al in 2006, toen de eerste controles werden uitgevoerd. De schoonmakers werkten lange uren en kregen daarvoor een hongerloon. De feiten in de zaak lopen van 2006 tot 2011.

 

Oorspronkelijk werden ook een 25-tal franchisenemers vervolgd, maar daarvan zijn er maar een paar doorverwezen. Vooral Quick en de bedrijfsvoerders van de schoonmaakbedrijven moeten nu verantwoording afleggen.

 

De eerste berichten dat Quick Pakistaanse schoonmaakbedrijven gebruikte die hun werknemers uitbuitten, dateren al van 13 jaar geleden. Zo moest het personeel zeven dagen per week 's nachts werken tegen een hongerloon. Toen werd echter bevonden dat Quick geen schuld trof, al beloofde de keten toen wel om steeds de achtergrond van de schoonmakers na te trekken.

 

In 2007 liep Quick echter opnieuw tegen de lamp en ook in 2011 werden er wantoestanden vastgesteld in verschillende restaurants. In 2012 werd dan ook besloten om zowel Quick als de restauranthouders verantwoordelijk te stellen. Naar aanleiding van dat onderzoek is Quick nu doorgestuurd naar de correctionele rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top