Vakbonden willen overleg bij Delhaize over zomer tillen

Vakbonden willen overleg bij Delhaize over zomer tillen

De vakbonden bij Delhaize zijn niet geneigd om nu al te onderhandelen over het reorganisatieplan bij de distributiegroep: ze willen pas na de zomer rond tafel zitten.

Bonden verkiezen een actieplan boven een reorganisatie

Vandaag stond de eerste ondernemingsraad na de aankondiging van het reorganisatieplan op de agenda. Die past in de wet Renault, die eerst voorziet in een informatiefase en een zoektocht naar alternatieven, en dan overgaat in onderhandelingen.

 

De vakbonden willen het overleg echter op de lange baan schuiven. Besprekingen tijdens de zomermaanden zien ze niet zitten: dat zou immers het terugkoppelen van de informatie naar de achterban bemoeilijken. De bonden willen ook nog niet weten van de beoogde sluitingen en ontslagen. Zij verkiezen een actieplan om het verloren marktaandeel terug te winnen.

 

De bonden namen het ook niet dat de kersverse topman Denis Knoops van Delhaize België niet was afgezakt naar de ondernemingsraad. Ze noemden dit een teken van misprijzen.

 

Topman Knoops biedt excuses aan

Knoops liet via een mededeling aan de bonden wel weten dat hij zijn woorden van vorige week terugtrok. Toen trok hij naar een winkel van Delhaize in La Louvière, waar door een deel van het personeel actie werd gevoerd. Hij noemde er de werkwilligen de echte 'Delhaiziens', wat bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Knoops bood hen zijn excuses aan.

 

Intussen werd aan de hoofdzetel actie gevoerd door tientallen werknemers. Zij vroegen op spandoeken meer respect. "Alle Delhaizewerknemers in solden" viel er eveneens te lezen. De werknemers van Delhaize kregen daarbij steun van een delegatie van Albert Heijn. Zij vrezen een weerslag van de ingrepen bij Delhaize op de hele sector.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op z’n kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top