Weekend in teken van stakingen voor Delhaize | RetailDetail

Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Het voorbije weekend stond voor Delhaize nog volop in het teken van stakingen. Zaterdag waren 14 supermarkten van de groep gesloten doordat medewerkers het werk hadden neergelegd. Vandaag zijn alle winkels wel open, in afwachting van verder sociaal overleg.

Stakingen kosten (veel) geld

Volgens woordvoerder Roel Dekelver waren zaterdag 14 Delhaize-winkels gesloten. In Vlaanderen ging het om de vestigingen in Genk, Turnhout en Borgerhout. Ook vijf vestigingen in Brussel bleven dicht. De dag voordien bleven zowat 31 winkels van de 138 gesloten. Wel waren er zaterdag geen problemen in de distributiecentra.

 

Omdat het in sommige gevallen al om de derde stakingsdag op rij gaat, is Delhaize intussen gestart met het verdelen van de verse producten onder liefdadigheidsinstellingen en lokale organisaties. "Bijvoorbeeld aan de Voedselbanken. We zijn hiermee vrijdag begonnen in de regio's Luik en Brussel", aldus Dekelver.

 

Hoeveel omzetverlies de keten lijdt door de acties, wil de woordvoerder niet kwijt. Zeker is echter dat vrijdag en, vooral, zaterdag traditioneel belangrijke dagen zijn voor de supermarktgroep: veel klanten doen dan hun wekelijkse boodschappen. De krant De Morgen citeerde vrijdag een vakbondsbron die spreekt van 80.000 à 115.000 euro omzet per winkel, afhankelijk van de locatie en dag van de week. Voor vrijdag zou het met andere woorden om bijna 2,5 miljoen euro omzetverlies gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.