Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Het voorbije weekend stond voor Delhaize nog volop in het teken van stakingen. Zaterdag waren 14 supermarkten van de groep gesloten doordat medewerkers het werk hadden neergelegd. Vandaag zijn alle winkels wel open, in afwachting van verder sociaal overleg.

Stakingen kosten (veel) geld

Volgens woordvoerder Roel Dekelver waren zaterdag 14 Delhaize-winkels gesloten. In Vlaanderen ging het om de vestigingen in Genk, Turnhout en Borgerhout. Ook vijf vestigingen in Brussel bleven dicht. De dag voordien bleven zowat 31 winkels van de 138 gesloten. Wel waren er zaterdag geen problemen in de distributiecentra.

 

Omdat het in sommige gevallen al om de derde stakingsdag op rij gaat, is Delhaize intussen gestart met het verdelen van de verse producten onder liefdadigheidsinstellingen en lokale organisaties. "Bijvoorbeeld aan de Voedselbanken. We zijn hiermee vrijdag begonnen in de regio's Luik en Brussel", aldus Dekelver.

 

Hoeveel omzetverlies de keten lijdt door de acties, wil de woordvoerder niet kwijt. Zeker is echter dat vrijdag en, vooral, zaterdag traditioneel belangrijke dagen zijn voor de supermarktgroep: veel klanten doen dan hun wekelijkse boodschappen. De krant De Morgen citeerde vrijdag een vakbondsbron die spreekt van 80.000 à 115.000 euro omzet per winkel, afhankelijk van de locatie en dag van de week. Voor vrijdag zou het met andere woorden om bijna 2,5 miljoen euro omzetverlies gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije Europese zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7 procent dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Colruyt lanceert maaltijdbox

18/10/2017

Colruyt brengt een maaltijdbox voor gezinnen met kinderen op de markt, met alle nodige ingrediënten voor drie maaltijden. De kleinste maaltijdbox kost 52 euro, terwijl een iets grotere 59 euro kost. De keten maakt daarbij geen gebruik van een abonnementsformule.

Back to top