Weekend in teken van stakingen voor Delhaize | RetailDetail

Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Weekend in teken van stakingen voor Delhaize

Het voorbije weekend stond voor Delhaize nog volop in het teken van stakingen. Zaterdag waren 14 supermarkten van de groep gesloten doordat medewerkers het werk hadden neergelegd. Vandaag zijn alle winkels wel open, in afwachting van verder sociaal overleg.

Stakingen kosten (veel) geld

Volgens woordvoerder Roel Dekelver waren zaterdag 14 Delhaize-winkels gesloten. In Vlaanderen ging het om de vestigingen in Genk, Turnhout en Borgerhout. Ook vijf vestigingen in Brussel bleven dicht. De dag voordien bleven zowat 31 winkels van de 138 gesloten. Wel waren er zaterdag geen problemen in de distributiecentra.

 

Omdat het in sommige gevallen al om de derde stakingsdag op rij gaat, is Delhaize intussen gestart met het verdelen van de verse producten onder liefdadigheidsinstellingen en lokale organisaties. "Bijvoorbeeld aan de Voedselbanken. We zijn hiermee vrijdag begonnen in de regio's Luik en Brussel", aldus Dekelver.

 

Hoeveel omzetverlies de keten lijdt door de acties, wil de woordvoerder niet kwijt. Zeker is echter dat vrijdag en, vooral, zaterdag traditioneel belangrijke dagen zijn voor de supermarktgroep: veel klanten doen dan hun wekelijkse boodschappen. De krant De Morgen citeerde vrijdag een vakbondsbron die spreekt van 80.000 à 115.000 euro omzet per winkel, afhankelijk van de locatie en dag van de week. Voor vrijdag zou het met andere woorden om bijna 2,5 miljoen euro omzetverlies gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top