Zevende Metro Cash & Carry kleinste van het land

Zevende Metro Cash & Carry kleinste van het land

Retailgigant Metro opent morgen zijn zevende Cash & Carry in ons land. De nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver (bij Mechelen) richt zich tot horecaprofessionals en handelaars uit de regio van Mechelen tot Lier.

35 nieuwe jobs

Amper zeven maanden na de start van de bouwwerkzaamheden krijgt nu ook Mechelen zijn eigen Metro Cash & Carry. Na Hasselt, Wevelgem, Antwerpen, Brussel, Luik en Evergem (Gent) is de vestiging in Sint-Katelijne-Waver meteen de zevende in ons land.

 

De nieuwe vestiging van 5.000 m² is ingeplant langs de Mechelsesteenweg, op een terrein van 15.000 m². Met een verkoopoppervlakte van 4.000 m² is dit meteen de kleinste Metro Cash & Carry van ons land. De winkel is goed voor zo'n 35 nieuwe banen.

 

De vestiging is gelegen vlakbij de Mechelse Veilingen, en maakt van verse groenten en fruit dan ook zijn grootste speerpunt. Ook de ruime openingsuren en de ligging bij het Mechelse stadscentrum en de ring rond de Romboutsstad moeten horecaprofessionals aantrekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent z’n stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Colruyt lanceert maaltijdbox

18/10/2017

Colruyt brengt een maaltijdbox voor gezinnen met kinderen op de markt, met alle nodige ingrediënten voor drie maaltijden. De kleinste maaltijdbox kost 52 euro, terwijl een iets grotere 59 euro kost. De keten maakt daarbij geen gebruik van een abonnementsformule.

63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium

18/10/2017

Coca-Cola is van plan om in België 63 van de 2.200 banen te schrappen. De frisdrankenproducent gaat daarover overleg plegen met de vakbonden, om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.

Ferrero en Unilever gaan Kinder-ijsjes maken

17/10/2017

Het Italiaanse Ferrero heeft een samenwerking afgesloten met Unilever voor de creatie van Kinder-ijsjes. Unilever heeft op die markt al heel wat ervaring en is onder andere de producent van het merk Magnum.

Back to top