Zevende Metro Cash & Carry kleinste van het land | RetailDetail

Zevende Metro Cash & Carry kleinste van het land

Zevende Metro Cash & Carry kleinste van het land

Retailgigant Metro opent morgen zijn zevende Cash & Carry in ons land. De nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver (bij Mechelen) richt zich tot horecaprofessionals en handelaars uit de regio van Mechelen tot Lier.

35 nieuwe jobs

Amper zeven maanden na de start van de bouwwerkzaamheden krijgt nu ook Mechelen zijn eigen Metro Cash & Carry. Na Hasselt, Wevelgem, Antwerpen, Brussel, Luik en Evergem (Gent) is de vestiging in Sint-Katelijne-Waver meteen de zevende in ons land.

 

De nieuwe vestiging van 5.000 m² is ingeplant langs de Mechelsesteenweg, op een terrein van 15.000 m². Met een verkoopoppervlakte van 4.000 m² is dit meteen de kleinste Metro Cash & Carry van ons land. De winkel is goed voor zo'n 35 nieuwe banen.

 

De vestiging is gelegen vlakbij de Mechelse Veilingen, en maakt van verse groenten en fruit dan ook zijn grootste speerpunt. Ook de ruime openingsuren en de ligging bij het Mechelse stadscentrum en de ring rond de Romboutsstad moeten horecaprofessionals aantrekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.