Doek valt opnieuw voor Witteveen

Gevel van winkel Witteveen met logo in Leusden
Foto: Joop Hoek / Shutterstock.com

Voor de Nederlandse modeketen Witteveen dreigt opnieuw het faillissement. De keten, opgebouwd door Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, ging twee jaar geleden ook al overkop.

 

Uitstel van betaling

Mogelijk valt het doek nu toch finaal voor Witteveen: de kwakkelende formule heeft surseance aangevraagd voor zijn dertig kledingwinkels. De retailer krijgt uitstel van betaling en er is een bewindvoerder aangesteld.

 

In 2017 ging de keten, die in Nederland een lange geschiedenis heeft en werd gelanceerd door de huidige Blokker-eigenaar, al kopje onder. Toen werd de keten echter gered door ondernemer Lex Hes, die ook negentig Nederlandse winkels van Charles Vögele en Men at Work kocht. 

 

Vordering van miljoenen

Eerder dit jaar ging echter ook die nieuwe holding failliet en nu zou de inkooptak van het gevallen moederbedrijf nog miljoenen vorderen van Witteveen. De curatoren hadden daarom al een tijdje aangestuurd op het faillissement van de laatste dochterketen, aldus RTL Z.

 

Volgend jaar start de Nederlandse Ondernemingskamer mogelijk een onderzoek naar het faillissement van moederholding Vidrea Retail, laat ex-eigenaar Hes weten aan RetailTrends. Daartoe is deze week een verzoek ingediend, aldus de ondernemer, die misnoegd is over de gang van zaken. Hij gelooft ook in een derde leven voor de resterende winkels: "Er is nu een redelijke club winkels over die wellicht interessant zijn voor een partij om mee door te gaan."

 

Momenteel zijn de winkels nog open en blijven de 170 medewerkers aan de slag. Volgende week zou over hun lot meer duidelijkheid komen.