Ikea pioniert in Amsterdam met nieuw restaurant

Foto: FotograFFF / Shutterstock.com

Het restaurant van de Ikea-winkel in Amsterdam krijgt een grondige make-over: er komt onder meer een smoothiebar en een grill-eiland. Als het nieuwe concept een succes is, wordt het ook elders uitgerold.

 

Nieuwe stijl

Na een wereldprimeur voor Groningen, krijgt nu ook de Ikea van Amsterdam een eigen primeur: het restaurant wordt er aangepakt volgens een gloednieuw foodconcept. De verbouwingen duren nog tot eind oktober, maar vanaf dan kunnen klanten er verschillende kookeilanden ontdekken. Zo komt er onder meer een grill-eiland, een smoothiebar en een plek voor verse sandwiches.


De stijl van het nieuwe Ikea-restaurant wordt helemaal anders dan gewoonlijk, en de rest van de wereld kijkt dan ook nieuwsgierig mee: als het een succes blijkt, wordt het “de inspiratiebron voor de rest van de Ikea-restaurants wereldwijd”. Dat meldt Ramon Cnossen, ‘kitchen commercial manager’ bij Ikea Food in Nederland, aan Retailtrends.


Nederland pionierde eerder al met koffiebars in zijn Ikea-woonwarenhuizen. De eerste Coffee Bar opende vorig jaar in Utrecht, vandaag zijn er drie in Nederland. Binnen twee jaar moeten er over het hele land koffiecorners in de vestigingen zijn.