Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

 

241,5 miljoen euro omzet

Het gaat goed met woonwinkelketen Kwantum: met een honderdtal vestigingen in Nederland en een dozijn in België boekte de retailer een omzet van 241,5 miljoen euro, flink meer dan de 225,5 miljoen van een jaar eerder. In Nederland, nog altijd goed voor 93% van de inkomsten, was er een omzetstijging met 7%, in België kwam er zelfs 10% bij. Ook de winstcijfers ogen prima: onder de streep bleef een winst over van 8,4 miljoen euro, hetzij dik 20% meer dan de 6,9 miljoen uit 2016.

 

Zo’n 2,5 jaar geleden veranderde Kwantum van eigenaar, toen Gilde Equity Management samen met het toenmalige management de Home Fashion Group overnam van het intussen failliete Macintosh Retail Groep. Datzelfde Gilde kocht vorig jaar trouwens nog een andere woonwinkelketen, Leen Bakker, overgenomen van Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Greenyard lijdt onder druk supermarkten

07/06/2018

Groenten- en fruitproducent Greenyard presteerde vorig boekjaar onder de verwachtingen. De prijsdruk vanuit de supermarkten weegt door, net als de mislukte overname van Dole.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.