Decathlon opent tweede stadswinkel in Mechelen

Decathlon opent tweede stadswinkel in Mechelen
Shutterstock.com

Sportwinkelketen Decathlon opent dit najaar een tweede compacte stadswinkel in België. Die komt in de voormalige MediaMarkt op de Bruul in Mechelen.

 

Populairste sporten

De Mechelse vestiging wordt de tweede van de compacte formule van de Franse winkelketen, na de primeur in het Brusselse winkelcentrum The Mint in 2017. Deze winkels focussen zich op de meest beoefende sporten en hebben dus een beperkt aanbod, maar tegelijk maken ze ook gebruik van digitale hulpmiddelen als interactieve schermen, zodat het hele assortiment toch beschikbaar blijft voor de klanten. "We zullen ook verschillende middelen inzetten om de online bestelde producten zo snel en zo efficiënt mogelijk bij de klant te leveren", legt winkeldirecteur Nils Vermeiren uit.

 

Mechels burgemeester Bart Somers is opgetogen met de komst van Decathlon naar zijn stad en rekent op het aanzuigeffect van de winkel. "De keten staat erom bekend om veel volk te trekken en dat is een goede zaak voor de Bruul." Hij denkt ook dat de nieuwe Decathlon een gunstig effect zal hebben op de leegstand in de buurt.

 

Decathlon staat vooral bekend om zijn grote sportwinkels aan de stadsrand. De Franse keten heeft reeds 34 vestigingen en een distributiecentrum in België.