Fietsenwinkel.nl sluit acht winkels en herstructureert

Fietsenwinkel.nl sluit acht winkels en herstructureert
Fietsenwinkel.nl

International Bike Group, het bedrijf boven Fietsenwinkel.nl, ondergaat een ingrijpende herstructurering. Vier Belgische winkels en vier winkels in Nederland gaan definitief dicht, net als het hoofdkantoor in Amsterdam.

 

Drastisch afgeslankte organisatie

Het verlieslatende bedrijf zocht al een tijdje naar een nieuwe investeerder, maar die werd niet gevonden: daarom wordt IBG nu opgesplitst in drie afzonderlijke onderdelen, meldt het vakblad Tweewieler: Fietsenwinkel.nl als verkoper van fietsen, Brinckers en Victesse als specialisten in elektrische fietsen, en Hellorider voor zakelijke leasingactiviteiten.

 

"We verwachten met drie los van elkaar opererende ondernemingen en een drastisch afgeslankte organisatie beter en sneller te kunnen opereren in de dynamische markt waarin we actief zijn", zegt CEO Jop Pollmann. Tegen 1 juni zou de herstructurering zijn afgerond.

 

Inkrimping vervangt ambitie

Voor Fietsenwinkel.nl zijn de gevolgen het grootst: de vier Belgische winkels (Antwerpen, Brugge, Hasselt en Leuven) gaan definitief dicht. In Nederland sluiten vier vestigingen de deuren: in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden. Ook het hoofdkantoor, magazijn en centraal distributiecentrum in Amsterdam worden gesloten. De keten houdt nu nog elf fysieke winkels over, ooit had de keten er meer dan veertig. Hoeveel banen er precies verloren gaan, is nog niet bekend.

 

Fietsenwinkel.nl was naar eigen zeggen de grootste online fietsenverkoper van de Benelux. In 2017 ontvouwde het bedrijf nog ambitieuze groeiplannen, waarbij het ook in België inzette op de opening van fysieke winkels met een testparcours. Hoewel de markt voor elektrische fietsen groeit, is het opvallend dat wel meer fietsenverkopers in moeilijkheden geraken: ook de Belgische keten Fiets! kende financiële problemen en kwam eind vorig jaar volledig in handen van Colruyt Group.