Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

In het Antwerpse Centraal Station opende onlangs BioStation een grote biowinkel. De nieuwe winkel is een uitbreiding van een kleine bioshop die eerder al te vinden was in het station, maar die nu wordt vergroot naar een volwaardige biowinkel.

Niet enkel fastfood

BioStation is een idee van oprichters Kelvin Lu, Joe Lam en Yen Jan Chan, die besloten om af te stappen van het idee dat er op luchthavens en in treinstations enkel ruimte is voor fastfoodketens. “Omdat we alle drie overtuigd zijn van de meerwaarde van bioproducten, dachten we een gat in de markt te zien. Veel mensen kijken op doorreis echt wel uit naar een gezonde snack. Omdat we zelf van Antwerpen zijn, lag de keuze voor het Centraal Station voor de hand”, zegt Kelvin Lu aan GVA.

 

In november van vorig jaar werd dan een eerste kleine vestiging van BioStation geopend, maar bij het vrijkomen van een groter pand aan de Pelikaanstraat werd besloten om uit te breiden. Sinds maandag is de nieuwe winkel van 250 m² geopend.

 

De oorspronkelijke vestiging blijft ook behouden, maar dan in een andere vorm. “Tegen Kerstmis wordt het pand omgevormd tot een biologische foodstore, waar bezoekers kunnen genieten van een gezonde biologische hap. Mensen kunnen er zowel tafelen als een snack meenemen voor onderweg.”