Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel | RetailDetail

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

In het Antwerpse Centraal Station opende onlangs BioStation een grote biowinkel. De nieuwe winkel is een uitbreiding van een kleine bioshop die eerder al te vinden was in het station, maar die nu wordt vergroot naar een volwaardige biowinkel.

Niet enkel fastfood

BioStation is een idee van oprichters Kelvin Lu, Joe Lam en Yen Jan Chan, die besloten om af te stappen van het idee dat er op luchthavens en in treinstations enkel ruimte is voor fastfoodketens. “Omdat we alle drie overtuigd zijn van de meerwaarde van bioproducten, dachten we een gat in de markt te zien. Veel mensen kijken op doorreis echt wel uit naar een gezonde snack. Omdat we zelf van Antwerpen zijn, lag de keuze voor het Centraal Station voor de hand”, zegt Kelvin Lu aan GVA.

 

In november van vorig jaar werd dan een eerste kleine vestiging van BioStation geopend, maar bij het vrijkomen van een groter pand aan de Pelikaanstraat werd besloten om uit te breiden. Sinds maandag is de nieuwe winkel van 250 m² geopend.

 

De oorspronkelijke vestiging blijft ook behouden, maar dan in een andere vorm. “Tegen Kerstmis wordt het pand omgevormd tot een biologische foodstore, waar bezoekers kunnen genieten van een gezonde biologische hap. Mensen kunnen er zowel tafelen als een snack meenemen voor onderweg.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.