RetailHunt: Nieuw winkelconcept JUTTU opent op Antwerpse Meir | RetailDetail

RetailHunt: Nieuw winkelconcept JUTTU opent op Antwerpse Meir

RetailHunt: Nieuw winkelconcept JUTTU opent op Antwerpse Meir

Vandaag opent JUTTU de deuren van zijn allereerste winkel, en op 2 december is Brugge al aan de beurt. De bedenkers - het team achter outdoorketen A.S. Adventure - willen met JUTTU inspelen op de trend naar bewuster en minder impulsief kopen.

Ruim 60 merken met een 'anekdote'

Het gebeurt niet elke dag dat er in ons land een nieuwe keten het daglicht ziet. JUTTU, zo heet het nieuwste winkelconcept, speelt in op de huidige beweging om aankopen bewuster en minder impulsief te laten verlopen. In een 700 m² grote conceptwinkel vindt de bezoeker geen overvolle rekken, maar ruimte en rust tussen vijf inspirerende lifestylecorners. Elk van die corners biedt een eigenzinnige mix van mode, decoratie en voeding.

JUTTU Antwerp

 

JUTTU - Fins voor 'anekdote' - brengt meer dan zestig lokale en internationale merken onder één dak. Stuk voor stuk labels die geselecteerd werden voor hun originele verhaal of aparte aanpak: denk daarbij aan modemerken als The Alchemist, People Tree, Kuyichi, o my bag!, Wunderwerk, Armed angels, Kings of Indigo, Aymara en A beautiful story. Uit de interieurwereld tekenen onder meer Hadithi, Woo, Flink, Seepje, Papette, Storytiles en Ogreen present, terwijl merken als Baru of 'Le monde en tube' de smaakpapillen prikkelen.

JUTTU Antwerp

 

Ook creatieve ontwerpers krijgen bij JUTTU een platform: zij mogen op geregelde tijdstippen experimenteren met een eigen pop-upruimte in de winkel. Véronique Leysen bijt met haar breilabel Maurice Knitwear de spits af: ze ontwierp exclusief voor JUTTU een collectie van drie stuks, 'Maurice loves JUTTU'.

JUTTU Antwerp

 

JUTTU nam zijn intrek op de oude locatie van outdoorwinkel A.S. Adventure (die is verhuisd naar de Antwerpse Oudaan). Op 2 december opent de tweede JUTTU zijn deuren in de Noordzandstraat in Brugge.

JUTTU Antwerp

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe Brusselse winkel A.S. Adventure opent vrijdag

01/03/2018

Op 2 maart heropent de Brusselse A.S. Adventure in een nieuw pand aan de Guldenvlieslaan. In dat pand was voorheen Marks & Spencer te vinden, maar A.S. Adventure deelt nu de ruimte met zusterketen Juttu.

Juttu steekt de taalgrens over

13/02/2018

Juttu, de zusterketen van A.S. Adventure, is klaar om heel België te veroveren. Na winkels in Antwerpen, Roeselare en Brugge komt er volgende maand een vestiging in Brussel en een Franstalige webshop. Ook Gent krijgt binnenkort een eigen vestiging.

RetailDetail Omnichannel Congress: Het einde van omnichannel?

29/01/2018

2018 brengt ons een nieuw evenwicht én nieuwe uitdagingen in retail: omnichannel is de weg van de toekomst, maar hoe pak je zo’n ‘phygital retail’ nu het best aan? Laat je op 1 maart inspireren op het RetailDetail Omnichannel Congress.

Juttu op weg naar Gent

09/01/2018

Juttu, de Scandinavisch getinte zusterketen van A.S. Adventure, wil dit jaar een nieuwe vestiging openen in de Kouterdreef in Gent. Daarnaast komt er begin maart ook een nieuwe winkel in Brussel.

RetailHunt: Check Point Mol kiest voor spectaculaire kerstetalage

07/12/2017

Herenboetiek Check Point in het Kempische Mol maakt al jaren bijzonder veel werk van de etalages, in een poging om de consument op de straat te verbazen. Deze kerstperiode pakt de winkel uit met naar eigen zeggen de meest opzienbarende etalage ooit.

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven

23/11/2017

In Leuven heeft vorig weekend foodhal De Smidse de deuren geopend. De klemtoon ligt er op ambachtelijke en lokale voeding.