Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, heeft een opvolger beet voor Bart Buysse: op 3 november neemt Ann Wurman de leiding op over de federatie, die meer dan 750 voedingsbedrijven in België onder haar leden telt.
Belgische voedingsindustrie verder versterken
Bij het begin van de zomer ruilde Buysse zijn job als CEO van Fevia voor een positie als gedelegeerd bestuurder van zelfstandigenorganisatie Unizo. Nu heeft de voedingsfederatie een opvolger gevonden in Wurman. Zij brengt meer dan dertig jaar ervaring mee in bedrijfsvoering, communicatie en belangenbehartiging: sinds 2021 was zij directeur van Essenscia Vlaanderen, de regionale afdeling van de federatie voor chemie, kunststoffen en levenswetenschappen. Ze is ook directeur van IVP Coatings (de federatie van de Belgische coatingsindustrie) en is actief als bestuurslid in verschillende externe organisaties, zoals Technopolis, Catalisti (innovatienetwerk voor duurzame chemie) en ViTalent (het competentiecentrum voor de levenswetenschappen).
Het wordt haar missie om de Belgische voedingsindustrie verder te versterken: “Onze voedingsbedrijven staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. In deze uitdagende tijden wil ik samen met de leden van Fevia, beleidsmakers en partners werken aan een toekomstgerichte en competitieve sector die tegelijk economische meerwaarde, werkgelegenheid én maatschappelijke impact blijft bieden. De passie voor voeding heb ik met de paplepel meegekregen. Het is dan ook met veel enthousiasme dat ik deze uitdaging aanga in wat zonder twijfel de lekkerste sector van ons land is.”
Ook Nathalie Guillaume, voorzitster van Fevia, kijkt uit naar de samenwerking: “Met Ann halen we een ervaren en gedreven leider in huis, die de juiste mix van strategisch inzicht, ervaring en het vermogen om bruggen te bouwen meebrengt. Ik ben ervan overtuigd dat zij onze voedingsindustrie verder zal helpen om duurzame waarde te creëren en klaar te stomen voor de uitdagingen en kansen van de toekomst.”


