Algemeen | RetailDetail

Algemeen

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.

Gratis verzending voor leden Bol.com Select

In navolging van Amazon voert Bol.com zijn lidmaatschapsservice op: Select-leden kunnen nu het hele assortiment gratis bezorgd krijgen. Althans, als ze de lidmaatschapskost betalen.

Fiets! maakt doorstart met vijf winkels minder

Fietsenwinkelketen Fiets! heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd en gaat reorganiseren: vijf van de zestien winkels sluiten de deuren. Alle jobs blijven wel behouden.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?

Lifestyleblad PopSugar oogst succes met SMS-verkoop

Het kan ook nog lekker simpel, in deze tijden van spraaktechnologie en gezichtsherkenning: lifestyleblad PopSugar laat shoppers via SMS kopen en bereikt daar eind dit jaar 20.000 leden mee. 

Alibaba via onderaannemer naar Luik

4PX, een logistieke dienstverlener die voor Alibaba werkt, heeft een Belgische dochteronderneming opgericht in Luik. Het is wellicht de eerste concrete stap in de uitbouw van een Europese logistieke hub voor de e-tailer.

De klok tikt voor House of Fraser

De Britse warenhuisketen House of Fraser dreigt om te vallen nu een Chinese aandeelhouder dan toch niet met extra geld over de brug wil komen. De keten zegt in gesprek te zijn met alternatieve investeerders, maar de tijd dringt.

Walmart blaast de aftocht in Brazilië

Retailgigant Walmart verkoopt het merendeel van zijn ondermaats presterende Braziliaanse tak aan een investeringsgroep. De verkoop past in een strategie die focust op groeimarkten.

Deze cijfers onthouden we uit het jaarverslag van Colruyt Group

Altijd fijne vakantielectuur, dat jaarverslag van Colruyt Group. Dit jaar is er nog meer leesvoer dan anders, want voor het eerst publiceert de retailer een apart duurzaamheidsverslag. RetailDetail ploos het voor u uit.

Britse retailers bereiden zich voor op harde Brexit

Het uitblijven van een Brexit-deal maakt Britse retailers nerveus. Aldi UK vraagt zijn leveranciers om een noodplan te voorzien en ook andere supermarktketens vrezen voor prijsstijgingen en logistieke problemen.

Marks & Spencer stuurt medewerkers naar IT-school

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer start een data-academie voor haar medewerkers op. Het personeel kan er digitale vaardigheden aanleren: zo wil de beproefde keten een digitale mindset in alle geledingen van het bedrijf krijgen.

Enorme winststijging Amazon doet 'teleurstellende' omzet vergeten

De Amerikaanse webreus Amazon heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordwinst van 2,5 miljard dollar opgetekend, vooral dankzij de afdelingen cloud en reclame. Dat de omzet de verwachtingen niet inloste, kon het feestje niet drukken.

Wat zijn de meest inspirerende retailconcepten van Antwerpen?

Voor inspirerende retail hoef je niet altijd ver te gaan. Vlakbij huis is volop innovatie te vinden, soms in het groot(s), soms in onverwachte hoekjes. Antwerp hunt gidst je langs smaakmakers, nu met exclusieve zomeractie.

“Oké Google”: Retailers aan de slag met Google Assistent

Vanaf nu kan je bestellen bij Albert Heijn, bol.com en Jumbo door tegen je smartphone te praten. Google Assistent, de spraakassistent van Google, is beschikbaar in het Nederlands en Nederlandse retailers gaan er al gretig mee aan de slag.

Waarom Standaard Boekhandel dé omnichannel boekenverkoper van Vlaanderen wil worden

De winstgevendheid van Standaard Boekhandel staat al enkele jaren onder druk als gevolg van toenemende concurrentie online. Met sneller en gratis leveren wil de keten het tij keren.