Food

Filet Pur: Een gelukzalige staat van ontkenning
 • Gepubliceerd in Food

Krijgt Warren Buffet gelijk? Is Paul Bulcke gebuisd? Wordt Jef Colruyt veganist? Het antwoord op deze en andere prangende vragen ontdekt u in het wekelijkse FMCG-overzicht van RetailDetail Food

Productie Vitabis weg uit Herentals
 • Gepubliceerd in Food

De productie van Vitabis en Betterfood wordt door moederbedrijf Mondelez weggehaald uit Herentals en verhuisd naar een gespecialiseerde fabriek in Frankrijk. De verhuis zou niet tot banenverlies leiden.

Alvo Kieldrecht kreeg make-over
 • Gepubliceerd in Food

"Wauw, wat lijkt die winkel groot, zeg!" Dirk Maes glundert als hij het compliment voor de zoveelste keer in ontvangst mag nemen. De complete make-over die hij zijn Alvo-supermarkt in Kieldrecht recent heeft laten ondergaan, is overduidelijk geslaagd.

Vondelmolen 150 jaar jong
 • Gepubliceerd in Food

Peperkoek oubollig? Nee, wel veelzijdig. Huis van vertrouwen Vondelmolen blijft zijn positieve boodschap uitdragen, stellen algemeen directeur Jo Dekeyzer en productmanager Kris Henderickx.

Familie Colruyt investeert in Nederlandse producent vleesvervangers
 • Gepubliceerd in Food

Korys, het investeringsvehikel van de familie Colruyt, heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse vleesvervangerproducent Ojah. Die is bekend van de merken Beeter en Plenti.

Duurdere melk drukt op winst Danone
 • Gepubliceerd in Food

Zuivelproducent Danone verwacht dat zijn winst dit jaar traag zal groeien, vanwege hogere melkprijzen. Daarnaast wil het bedrijf tegen 2020 ook nog eens een miljard euro minder kosten maken.

Nestlé mikt op 2 à 4% omzetgroei dit jaar
 • Gepubliceerd in Food

De Zwitserse voedingsreus Nestlé zag zijn omzet vorig jaar met 3,2% stijgen, de laagste groei in tien jaar: voor de kersverse CEO het sein om een herstructurering aan te kondigen die de winstgevendheid moet verhogen.

Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen
 • Gepubliceerd in Food

Er komt schot in de expansie van de Duitse warenhuisketen Lidl in de Verenigde Staten. Nog deze zomer openen de eerste twintig Amerikaanse filialen hun deuren, een jaar vóór de oorspronkelijk geplande datum.

Heineken overtreft verwachtingen
 • Gepubliceerd in Food

Drankenproducent Heineken heeft in het boekjaar 2016 een geconsolideerde omzet van 20,8 miljard euro gehaald: dat is 1,4% meer dan een jaar eerder en bovendien beter dan de verwachtingen van analisten.

McCain investeert in 100% Belgische frieten
 • Gepubliceerd in Food

Aardappelproducent McCain investeert tot 2018 in totaal 175 miljoen euro in haar fabriek in Leuze-en-Hainaut. Er komt een vierde productielijn voor diepgevroren frieten, die tegen 2018 operationeel zal zijn. 

Delhaize kiest voor ‘natural branding’ bij bio
 • Gepubliceerd in Food

Delhaize gaat een groot deel van het bio-assortiment groenten en fruit voorzien van ‘natural branding’, waarbij de bio-aanduiding rechtstreeks op het product geplaatst wordt. Zo spaart de keten heel wat verpakkingen uit.

Albert Heijn gaat winkels ‘warmer’ aankleden
 • Gepubliceerd in Food

Albert Heijn is gestart met een operatie die ervoor moet zorgen dat de winkels van de supermarktketen warmer aanvoelen. Daarbij worden er enkele sfeerelementen toegevoegd, zoals het gebruik van hout.

Bakkerij Paul op weg naar Oostende
 • Gepubliceerd in Food

Het Franse Bakkerij Paul opent binnenkort ook een vestiging in Oostende. Het neemt daarbij zijn intrek in een gerenoveerd pand in de Adolf Buylstraat. Dat nieuws maakt ondernemersfamilie Vanmoerkerke bekend.

Dit jaar nog vijf Belgische Burger King-vestigingen
 • Gepubliceerd in Food

Burger Brands Belgium wil nog dit jaar vijf tot zeven vestigingen van fastfoodketen Burger King openen in België. De eerste daarvan opent waarschijnlijk zijn deuren aan het begin van de zomer in Namen.

Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit
 • Gepubliceerd in Food

Heineken heeft een akkoord bereikt met de Japanse sectorgenoot Kirin over de overnam van diens activiteiten in Brazilië. Die gesprekken waren al een maand aan de gang, maar nu is het ook effectief tot een akkoord gekomen.

Lidl vestigt distributiecentrum e-commerce in Roosendaal
 • Gepubliceerd in Food

De Duitse supermarktketen Lidl gaat zijn nieuwe distributiecentrum voor e-commerce in Europa in Roosendaal vestigen. België grijpt daarmee (weer) naast een gegeerde logistieke opportuniteit.

Lotus Bakeries doorbreekt grens half miljard euro omzet
 • Gepubliceerd in Food

Koekjesfabrikant Lotus Bakeries heeft in 2016 de grens van 500 miljoen euro omzet weten te doorbreken. Dat heeft het te danken aan enkele overnames, maar ook zonder die overnames was er sprake van een sterke groei.

Filet Pur: Een mol bij Delhaize?
 • Gepubliceerd in Food

Je kunt niemand meer vertrouwen, en al zeker managers van Delhaize niet. Of zou het toch die blonde van Coca-Cola zijn? Ach, er was wel urgenter FMCG-nieuws deze week: hier is het overzicht van RetailDetail Food

Zo vechten buurtsupers tegen Aldi en Lidl
 • Gepubliceerd in Food

Doordat Aldi en (vooral) Lidl opschuiven in de richting van het werkterrein van de buurtsupermarkt  – vers en merkproducten – wordt het er voor de gemiddelde supermarktuitbater niet gemakkelijker op, zo lijkt het. Of valt het wel mee?

Back to top