Food | RetailDetail

Food

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour
 • Gepubliceerd in Food

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn
 • Gepubliceerd in Food

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten
 • Gepubliceerd in Food

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !
 • Gepubliceerd in Food

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel
 • Gepubliceerd in Food

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos
 • Gepubliceerd in Food

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.

App tegen voedselverspilling verleidt ook supermarkten
 • Gepubliceerd in Food

Sinds de Belgische lancering in maart van dit jaar gebruiken al 50.000 landgenoten de app Too Good To Go, die voedselverlies wil tegengaan. Niet enkel restaurants, maar ook voedingszaken doen mee.

Foodmaker opent restaurant in conceptwinkel YOUR
 • Gepubliceerd in Food

In de Antwerpse conceptwinkel YOUR kunnen shoppers binnenkort ook lunchen. De winkel verwelkomt deze zomer immers een restaurant van de gezonde snackketen Foodmaker.

Jumbo richt Belgische vennootschap op
 • Gepubliceerd in Food

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Onenigheid over brugpensioen bij Carrefour
 • Gepubliceerd in Food

Er raken meer details bekend over het sociaal akkoord dat de vakbonden en de directie van Carrefour Belgium maandagavond bereikten. Dat medewerkers vanaf 56 jaar met brugpensioen kunnen, veroorzaakt flink wat discussie.

CRU strijkt neer op Antwerpse Groenplaats
 • Gepubliceerd in Food

Colruyt gaat volgend jaar een CRU-markt openen in Antwerpen: de luxeketen van de Halse groep krijgt een stekje op de Groenplaats. De uitbreiding gaat ten koste van Wijnegem, en van een Spar.

Carrefour in zee met Google
 • Gepubliceerd in Food

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar
 • Gepubliceerd in Food

Wasbar, het blurringconcept waar je iets eet terwijl je de was doet, breidt uit: nog deze zomer verhuist het Gentse vlaggenschip en komen er twee nieuwe vestigingen bij in Antwerpen. Je kan er voortaan ook ’s avonds terecht.

Toch een doorbraak bij Carrefour
 • Gepubliceerd in Food

De vakbonden en de directie van Carrefour Belgium zijn maandagavond dan toch een compromisvoorstel overeengekomen. Het document zal tegen het einde van deze week aan het personeel worden voorgelegd.

Hoge Gezondheidsraad vraagt accijnsverhoging en verbod op alcoholreclame
 • Gepubliceerd in Food

Om het alcoholgebruik te beperken, pleit de Hoge Gezondheidsraad voor verregaande maatregelen zoals een reclameverbod, hogere accijnzen en een verbod op de verkoop van alcohol in benzinestations, automaten en nachtwinkels.  

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers
 • Gepubliceerd in Food

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers
 • Gepubliceerd in Food

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

Aldi kleedt medewerkers in biokatoen
 • Gepubliceerd in Food

Alle winkelmedewerkers van de supermarktketen krijgen nieuwe en duurzame winkelkledij. Het initiatief kadert in de grote ombouwoperatie van de discounter en illustreert ook het duurzame inkoopbeleid van Aldi.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit
 • Gepubliceerd in Food

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.