Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra | RetailDetail

Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra

Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra
Shutterstock

Lyfra, een Belgische groothandel in rookwaren, snoep, dranken en telefoonkaarten, heeft sectorgenoot Lekkerland overgenomen voor een onbekend bedrag. De deal moet ook nog worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Derde meer omzet

Lyfra heeft een omzet van 924 miljoen euro en heeft 220 medewerkers in dienst, maar zou met de overname van Lekkerland België met ongeveer een derde groeien. Lekkerland haalt immers een omzet van 331 miljoen euro en heeft 123 werknemers in dienst.

 

De groothandel is een verzameling van zestien groothandels die in 1997 werden samengevoegd onder de naam Lyfra-Partagro, nadat ze in de jaren 1980 werden overgenomen door de Antwerpse sigarettenfabrikant Tabacofina. Begin deze eeuw werden nog enkele groothandelsactiviteiten overgenomen en sinds 2010 is Lyfra in handen van de Luxemburgse Landewyck Group en British American Tobacco.

 

Tot de overname van Lekkerland door Lyfra is goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit, blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar functioneren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow. Een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.