Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra

Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra
Shutterstock

Lyfra, een Belgische groothandel in rookwaren, snoep, dranken en telefoonkaarten, heeft sectorgenoot Lekkerland overgenomen voor een onbekend bedrag. De deal moet ook nog worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Derde meer omzet

Lyfra heeft een omzet van 924 miljoen euro en heeft 220 medewerkers in dienst, maar zou met de overname van Lekkerland België met ongeveer een derde groeien. Lekkerland haalt immers een omzet van 331 miljoen euro en heeft 123 werknemers in dienst.

 

De groothandel is een verzameling van zestien groothandels die in 1997 werden samengevoegd onder de naam Lyfra-Partagro, nadat ze in de jaren 1980 werden overgenomen door de Antwerpse sigarettenfabrikant Tabacofina. Begin deze eeuw werden nog enkele groothandelsactiviteiten overgenomen en sinds 2010 is Lyfra in handen van de Luxemburgse Landewyck Group en British American Tobacco.

 

Tot de overname van Lekkerland door Lyfra is goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit, blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar functioneren.