Nieuwe Carrefour behoudt schikking van Albert Heijn

Nieuwe Carrefour behoudt schikking van Albert Heijn

De voormalige Albert Heijn aan de Leuvenseweg in Boortmeerbeek is heropend als Carrefour Market. De nieuwe bedrijfsleider verkoos daarbij om alle producten op hun plaats te behouden, zodat de klanten snel hun weg kunnen vinden.

Enkele maanden Albert Heijn

De Albert Heijn-winkel in Boortmeerbeek kan terugblikken op een bewogen start. In december 2015 ging het verkooppunt open, maar nauwelijks drie maanden later kreeg het echter al te horen dat het over was. Door de fusie van Albert Heijn-moeder Ahold en Delhaize dienden een aantal winkels van beide ketens te sluiten of te worden verkocht, zoniet zou de mededingingsautoriteit de operatie blokkeren. Ook het verkooppunt van Boortmeerbeek was daarvan het slachtoffer.

 

De redding voor de Albert Heijn-vestiging kwam uiteindelijk van Denis Smets, die al Carrefour-winkels uitbaatte in Kortenberg en Putte. Hij kreeg het fiat van de warenhuisketen om in Boortmeerbeek een nieuw verkooppunt op te starten.

 

Om de overgang van Albert Heijn snel te laten verlopen, koos de nieuwe uitbater de winkelindeling te behouden. Dat had als voordeel dat de leeggemaakte rekken weer snel gevuld konden worden. Bovendien vinden de vertrouwde klanten alles nu vlug terug, zei Smets in de regionale edities van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Er is ook een groot aanbod aan typisch Nederlandse producten gebleven.

 

Tegelijk met de opening van de nieuwe Carrefour Market werd een bestaande Market op dezelfde steenweg, zowat 3 km verder, omgevormd tot een Carrefour Easy. Door de beperkte ruimte leek die formule beter geschikt voor het verkooppunt.