Jaaromzet Rituals voor het eerst boven half miljard euro

Shutterstock

De Nederlandse cosmeticaketen Rituals heeft voor het eerst in zijn bestaan de kaap van het half miljard euro omzet gehaald. Tegelijk steeg zowel de operationele als de nettowinst met een kwart.

 

Benelux goed voor bijna helft omzet

Rituals verkocht in 2017 voor 544 miljoen euro aan cosmeticaproducten, een stijging met 36,4% tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de redactie van zakenblad Quote kon inkijken. Net geen 240 miljoen euro daarvan komt uit de Benelux. Ook van het winstfront niets dan goed nieuws: het operationele bedrijfsresultaat klokte af op 75,9 miljoen euro, terwijl de nettowinst uitkwam op 54,7 miljoen euro. Die winst werd, net als de voorgaande jaren, niet uitgekeerd in de vorm van een dividend aan de aandeelhouders, maar blijft in het bedrijf om te blijven groeien.

 

Oprichter Raymond Cloosterman heeft immers nog grote plannen: “Aan het eind van dit jaar willen we 750 winkels hebben. We openen er nu twee per week. Dat doen we met een team van zo’n 6000 mensen. Ook online groeien we sterk, we hopen dit jaar te verdubbelen”, zo zegt hij in de nieuwe Quote 500. In die Nederlandse rijkenlijst, die het zakenblad elk jaar opstelt, staat de Rituals-topman op positie 128, met een geschat vermogen van 270 miljoen euro.