Nieuwe Fnac aan Quartier Bleu

Nieuwe Fnac aan Quartier Bleu
Shutterstock.com

Begin volgend jaar zal Fnac een nieuwe winkel openen van 1.000 m² in het Quartier Bleu-project aan de Hasseltse kanaalkom. Het is de eerste winkel in de provincie Limburg voor de keten.  

 

Middelgrote winkels

Het was al langer bekend dat de winkelketen op zoek was naar een geschikte locatie in onder meer Hasselt. ‘We zijn blij dat we hebben kunnen inspelen op de verwachtingen van Fnac. Dit wordt een enorme aanwinst voor Hasselt als winkelstad’, zegt vastgoedontwikkelaar Philippe Onclin aan De Standaard. “Fnac zal een aantrekkingspool zijn voor klanten uit alle hoeken van de provincie.”

 

Fnac wil zich meer toeleggen op middelgrote winkels zoals het bedrijf ook al deed in Aalst en Charleroi, geeft algemeen directeur, Charles-Henri de Maleissye, aan. Hij gelooft ook sterk in de commerciële mogelijkheden van de Limburgse hoofdstad. Bovendien zal Quartier Bleu gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit de stad.

 

Twee derde van de beschikbare winkeloppervlakte van Quartier Bleu is intussen verhuurd, onder andere aan AS Adventure en BBQ-restaurant Rauw. Het project aan de Hasseltse kanaalkom telt in totaal zo’n 22.500m² winkel- en horecaruimte en bestaat daarnaast uit 400 appartementen. In het voorjaar van 2020 wordt de site officieel geopend.