Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Bij de supermarkten van Delhaize zijn er deze week opnieuw sprake van tekorten, ditmaal vooral op de versafdeling. Dat is het gevolg van een betoging vorige week, waardoor heel wat magazijnpersoneel afwezig was.

“Moeilijk om te anticiperen”

Vorige week woensdag werd in Brussel een grote betoging gehouden, waarbij onder andere heel wat personeelsleden van de distributiecentra van Delhaize in Zellik en Ninove opdaagden. Dat zorgde voor een fikse achterstand, die Delhaize moeilijk weggewerkt kreeg. Pas gisteren zou de situatie weer genormaliseerd zijn.

 

“Het was moeilijk om te anticiperen op de betoging”, zegt woordvoerder Roel Dekelver aan De Tijd. “We wisten niet dat zoveel personeelsleden zouden deelnemen. Bovendien kunnen we moeilijk op voorhand grotere hoeveelheden producten naar de winkels brengen, want het gaat om bederfbare koopwaar.”

 

Tekort aan chauffeurs

Dat Delhaize wel last heeft van tekorten en andere supermarktbedrijven niet, zou te maken hebben met het grote aanbod van de keten. “De reden is dat Delhaize veel meer producten aanbiedt dan andere spelers zoals Aldi, Lidl en Colruyt”, zegt Koen De Punder van vakbond LBC. “Door hun beperkte assortiment kunnen zij een onderbreking beter opvangen.” Daarnaast wijst hij op het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, waar heel de logistieke sector mee kampt. Bij Delhaize weegt dat nog zwaarder door, omdat het samenwerkte met een bedrijf dat in opspraak is gekomen vanwege sociale fraude.

 

Volgens Dekelver heeft dat echter niets te maken met de problemen van deze week. “Het is zo dat we harder moeten werken om voldoende chauffeurs te vinden, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden”, zegt Dekelver. “De bevoorradingsproblemen van de afgelopen weken hebben niets te maken met een chauffeurstekort.”