Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize | RetailDetail

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Bij de supermarkten van Delhaize zijn er deze week opnieuw sprake van tekorten, ditmaal vooral op de versafdeling. Dat is het gevolg van een betoging vorige week, waardoor heel wat magazijnpersoneel afwezig was.

“Moeilijk om te anticiperen”

Vorige week woensdag werd in Brussel een grote betoging gehouden, waarbij onder andere heel wat personeelsleden van de distributiecentra van Delhaize in Zellik en Ninove opdaagden. Dat zorgde voor een fikse achterstand, die Delhaize moeilijk weggewerkt kreeg. Pas gisteren zou de situatie weer genormaliseerd zijn.

 

“Het was moeilijk om te anticiperen op de betoging”, zegt woordvoerder Roel Dekelver aan De Tijd. “We wisten niet dat zoveel personeelsleden zouden deelnemen. Bovendien kunnen we moeilijk op voorhand grotere hoeveelheden producten naar de winkels brengen, want het gaat om bederfbare koopwaar.”

 

Tekort aan chauffeurs

Dat Delhaize wel last heeft van tekorten en andere supermarktbedrijven niet, zou te maken hebben met het grote aanbod van de keten. “De reden is dat Delhaize veel meer producten aanbiedt dan andere spelers zoals Aldi, Lidl en Colruyt”, zegt Koen De Punder van vakbond LBC. “Door hun beperkte assortiment kunnen zij een onderbreking beter opvangen.” Daarnaast wijst hij op het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, waar heel de logistieke sector mee kampt. Bij Delhaize weegt dat nog zwaarder door, omdat het samenwerkte met een bedrijf dat in opspraak is gekomen vanwege sociale fraude.

 

Volgens Dekelver heeft dat echter niets te maken met de problemen van deze week. “Het is zo dat we harder moeten werken om voldoende chauffeurs te vinden, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden”, zegt Dekelver. “De bevoorradingsproblemen van de afgelopen weken hebben niets te maken met een chauffeurstekort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.