Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize | RetailDetail

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Bij de supermarkten van Delhaize zijn er deze week opnieuw sprake van tekorten, ditmaal vooral op de versafdeling. Dat is het gevolg van een betoging vorige week, waardoor heel wat magazijnpersoneel afwezig was.

“Moeilijk om te anticiperen”

Vorige week woensdag werd in Brussel een grote betoging gehouden, waarbij onder andere heel wat personeelsleden van de distributiecentra van Delhaize in Zellik en Ninove opdaagden. Dat zorgde voor een fikse achterstand, die Delhaize moeilijk weggewerkt kreeg. Pas gisteren zou de situatie weer genormaliseerd zijn.

 

“Het was moeilijk om te anticiperen op de betoging”, zegt woordvoerder Roel Dekelver aan De Tijd. “We wisten niet dat zoveel personeelsleden zouden deelnemen. Bovendien kunnen we moeilijk op voorhand grotere hoeveelheden producten naar de winkels brengen, want het gaat om bederfbare koopwaar.”

 

Tekort aan chauffeurs

Dat Delhaize wel last heeft van tekorten en andere supermarktbedrijven niet, zou te maken hebben met het grote aanbod van de keten. “De reden is dat Delhaize veel meer producten aanbiedt dan andere spelers zoals Aldi, Lidl en Colruyt”, zegt Koen De Punder van vakbond LBC. “Door hun beperkte assortiment kunnen zij een onderbreking beter opvangen.” Daarnaast wijst hij op het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, waar heel de logistieke sector mee kampt. Bij Delhaize weegt dat nog zwaarder door, omdat het samenwerkte met een bedrijf dat in opspraak is gekomen vanwege sociale fraude.

 

Volgens Dekelver heeft dat echter niets te maken met de problemen van deze week. “Het is zo dat we harder moeten werken om voldoende chauffeurs te vinden, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden”, zegt Dekelver. “De bevoorradingsproblemen van de afgelopen weken hebben niets te maken met een chauffeurstekort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top