Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst
Facebook Origin'O

In Aalst is de zeventiende vestiging van de biologische winkelketen Origin’O geopend. De uitbaatster van de nieuwe vestiging had al lange tijd een kleine natuurwinkel in de Molenstraat, maar kon daar niet voldoen aan de vraag.

Advies

“Bio zit al een tijdje in de lift. In Aalst was er nog altijd geen biologische verswinkel, tot vandaag dus”, zegt uitbaatster Geneviève Spruyt aan HLN. Klanten kunnen in de winkel niet enkel terecht voor hun dagelijkse inkopen: de zaak heeft immers een eigen keuken die momenteel voornamelijk nog proevertjes maakt, maar waar op termijn ook meeneemmaaltijden zullen worden bereid. Er is ook een kleine bar voorzien, zodat de maaltijden ter plaatse kunnen worden genuttigd.

 

Daarnaast probeert Origin’O sterk in te zetten op contact met de klant. “Iedereen kan in onze store terecht voor advies rond biovoeding, bepaalde diëten of allergieën.” De keten focust naar eigen zeggen ook op lokale producten: “Het bioconcept berust op pure en lokale producten. Omdat de gezondheid van mens en milieu bovenaan het lijstje pronkt, wordt er extra aandacht geschonken aan de versheid en oorsprong van het assortiment.”

 

Klanten kunnen bij Origin’O ook niet met cash geld betalen. Voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen worden in de winkel enkel betaalkaarten aanvaard.