Biosupermarkt Origin’O opent deuren in Aalst | RetailDetail

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst
Facebook Origin'O

In Aalst is de zeventiende vestiging van de biologische winkelketen Origin’O geopend. De uitbaatster van de nieuwe vestiging had al lange tijd een kleine natuurwinkel in de Molenstraat, maar kon daar niet voldoen aan de vraag.

Advies

“Bio zit al een tijdje in de lift. In Aalst was er nog altijd geen biologische verswinkel, tot vandaag dus”, zegt uitbaatster Geneviève Spruyt aan HLN. Klanten kunnen in de winkel niet enkel terecht voor hun dagelijkse inkopen: de zaak heeft immers een eigen keuken die momenteel voornamelijk nog proevertjes maakt, maar waar op termijn ook meeneemmaaltijden zullen worden bereid. Er is ook een kleine bar voorzien, zodat de maaltijden ter plaatse kunnen worden genuttigd.

 

Daarnaast probeert Origin’O sterk in te zetten op contact met de klant. “Iedereen kan in onze store terecht voor advies rond biovoeding, bepaalde diëten of allergieën.” De keten focust naar eigen zeggen ook op lokale producten: “Het bioconcept berust op pure en lokale producten. Omdat de gezondheid van mens en milieu bovenaan het lijstje pronkt, wordt er extra aandacht geschonken aan de versheid en oorsprong van het assortiment.”

 

Klanten kunnen bij Origin’O ook niet met cash geld betalen. Voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen worden in de winkel enkel betaalkaarten aanvaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top