Biosupermarkt Origin’O opent deuren in Aalst | RetailDetail

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst
Facebook Origin'O

In Aalst is de zeventiende vestiging van de biologische winkelketen Origin’O geopend. De uitbaatster van de nieuwe vestiging had al lange tijd een kleine natuurwinkel in de Molenstraat, maar kon daar niet voldoen aan de vraag.

Advies

“Bio zit al een tijdje in de lift. In Aalst was er nog altijd geen biologische verswinkel, tot vandaag dus”, zegt uitbaatster Geneviève Spruyt aan HLN. Klanten kunnen in de winkel niet enkel terecht voor hun dagelijkse inkopen: de zaak heeft immers een eigen keuken die momenteel voornamelijk nog proevertjes maakt, maar waar op termijn ook meeneemmaaltijden zullen worden bereid. Er is ook een kleine bar voorzien, zodat de maaltijden ter plaatse kunnen worden genuttigd.

 

Daarnaast probeert Origin’O sterk in te zetten op contact met de klant. “Iedereen kan in onze store terecht voor advies rond biovoeding, bepaalde diëten of allergieën.” De keten focust naar eigen zeggen ook op lokale producten: “Het bioconcept berust op pure en lokale producten. Omdat de gezondheid van mens en milieu bovenaan het lijstje pronkt, wordt er extra aandacht geschonken aan de versheid en oorsprong van het assortiment.”

 

Klanten kunnen bij Origin’O ook niet met cash geld betalen. Voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen worden in de winkel enkel betaalkaarten aanvaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.