Biosupermarkt Origin’O opent deuren in Aalst | RetailDetail

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst

Bioketen Origin’O opent deuren in Aalst
Facebook Origin'O

In Aalst is de zeventiende vestiging van de biologische winkelketen Origin’O geopend. De uitbaatster van de nieuwe vestiging had al lange tijd een kleine natuurwinkel in de Molenstraat, maar kon daar niet voldoen aan de vraag.

Advies

“Bio zit al een tijdje in de lift. In Aalst was er nog altijd geen biologische verswinkel, tot vandaag dus”, zegt uitbaatster Geneviève Spruyt aan HLN. Klanten kunnen in de winkel niet enkel terecht voor hun dagelijkse inkopen: de zaak heeft immers een eigen keuken die momenteel voornamelijk nog proevertjes maakt, maar waar op termijn ook meeneemmaaltijden zullen worden bereid. Er is ook een kleine bar voorzien, zodat de maaltijden ter plaatse kunnen worden genuttigd.

 

Daarnaast probeert Origin’O sterk in te zetten op contact met de klant. “Iedereen kan in onze store terecht voor advies rond biovoeding, bepaalde diëten of allergieën.” De keten focust naar eigen zeggen ook op lokale producten: “Het bioconcept berust op pure en lokale producten. Omdat de gezondheid van mens en milieu bovenaan het lijstje pronkt, wordt er extra aandacht geschonken aan de versheid en oorsprong van het assortiment.”

 

Klanten kunnen bij Origin’O ook niet met cash geld betalen. Voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen worden in de winkel enkel betaalkaarten aanvaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.