Carrefour express Urban Life verbindt retail en horeca

Carrefour express Urban Life verbindt retail en horeca

In Milaan verkent Carrefour de mogelijkheden van ‘blurring’, de branchevervaging tussen retail en horeca. Het opende een gemakswinkel die tegelijk ook een coworkingplek, een loungebar en een restaurant is. 

Ontbijt, lunch, aperitief

Naast een modern buurtwinkel is het concept Carrefour express ‘Urban Life’ ook een horecagelegenheid waar klanten terecht kunnen voor een smakelijk ontbijt, een lichte lunch of een gezellig aperitief. Of misschien is het wel omgekeerd en moet je dit een horecagelegenheid noemen waar je ook producten kunt kopen? 

 

Erg groot is de winkel niet: een goede 120 m² op twee verdiepingen. Op het gelijkvloers kunnen shoppers terecht in een cafetaria voor een ruime selectie ontbijtproducten, desserts en snacks. Daar bevinden zich ook een gourmetafdeling waar je pizza kunt bestellen en een afdeling Tokyo Street met versbereide sushi. Er is artisanaal ijs, er zijn meeneemmaaltijden maar ook een saladbar, een sappenhoek… Gerechten kun je meenemen naar huis of kantoor of ter plaatse consumeren.

 

Happy hour

De grote innovatie volgens Carrefour bevindt zich op de etage: in de coworkingruimte annex loungebar kunnen klanten zich neervlijen in comfortabele sofa’s om te werken, te ontspannen, één van de 200 internationale bieren te proeven of een hapje te eten. De zaak is elke dag open van 7 tot 22u en naar goede Italiaanse traditie is er elke avond happy hour tussen 18 en 21u.

 

De nieuwe winkel ligt aan de Corso Garibaldi 49, in het hart van de uitgangsbuurt van Milaan. Wellicht mikt de retailer met deze ligging niet enkel op buurtbewoners en nomadische professionals, maar ook op passerende zakenlui en toeristen. Italiaanse specialiteiten spelen de hoofdrol in het assortiment. Overigens innoveert Carrefour wel vaker in Milaan: het opende er eerder ook al een Carrefour market ‘Gourmet’ met premiumpositionering. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een soufflé van windeieren

18/08/2017

De excuses raken op bij Delhaize, en het geduld is op bij Dick Boer, zo leerden we afgelopen week. Nee, het is daar niet bepaald koek en ei. Maar elders ook niet. Hier is het zonnige nieuwsoverzicht van RetailDetail Food! 

Twaalfde groeikwartaal op rij voor Walmart

17/08/2017

’s Werelds grootste supermarktketen, het Amerikaanse Walmart, heeft het voorbije kwartaal de analistenverwachtingen overtroffen en legt voor het twaalfde kwartaal op rij mooie groeicijfers voor. Motor was de sterke groei online.

FrieslandCampina doet vruchtendranken van de hand

17/08/2017

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft zijn vruchtendrankdivisie, waartoe onder andere het merk Appelsientje behoort, van de hand gedaan. Die komt nu in handen van het Nederlandse investeringsbedrijf Standard Investment.

Dick Boer: “Delhaize zal een beetje van zijn vrijheid kwijtraken”

17/08/2017

Een jaar na de fusie van Ahold met Delhaize blikt topman Dick Boer in de Nederlandse zakenkrant FD terug op het voorbije jaar. “We hebben ongelooflijk veel bereikt”, zegt de Nederlander, maar “Delhaize zal een beetje van zijn vrijheid kwijtraken.”

Nieuwe bouwaanvraag voor Lidl in Berchem

17/08/2017

Lidl heeft een aangepaste bouwaanvraag ingediend bij de stad voor een filiaal in Berchem, maar de buurtbewoners blijven vierkant tegen. Berchem is overigens niet het enige Antwerpse project dat Lidl maar niet rond krijgt.

Albert Heijn haalt kazen uit de rekken na dispuut

16/08/2017

Albert Heijn heeft een aantal kazen uit de winkelrekken gehaald na een dispuut met de leverancier. Daardoor zullen de merken Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit en Port Salut alvast tijdelijk niet meer te vinden zijn in de winkels.

Back to top