Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour heeft zijn zinnen gezet op een winkelpand in Eeklo dat eind 2015 volledig verbouwd en klaar was om er een Albert Heijn te openen. De fusie met Delhaize doorkruiste dat plan echter en sindsdien stond de voormalige autogarage leeg.

Wachten op definitieve vergunning

“Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, bevestigt woordvoerder Baptiste Van Outryve het nieuws in de regionale editie van Het Nieuwsblad. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

‘Daar’, dat is de voormalige VW-autogarage van de familie De Baets aan de rotonde op het kruispunt Koning Albertstraat-Raverschootstraat-Tieltsesteenweg in Eeklo. Die vestiging was eind 2015 zo goed als volledig ingericht voor en door Albert Heijn toen, nauwelijks twee weken vóór de geplande opening, bekend werd dat Ahold en Delhaize gingen fuseren. Eeklo telde al twee Delhaizes ‑ één in eigen beheer (Brugsesteenweg) en één AD Delhaize (Stationstraat) - waardoor de toekomst van de Albert Heijn-vestiging al bedreigd was nog voor de winkel effectief open ging.

 

De eigenaar van het pand moest dus op zoek naar een nieuwe huurder, die onder dezelfde sociaaleconomische vergunning voor supermarkten viel. Met Carrefour lijkt die nu gevonden. De Franse distributeur heeft in Krügershopping in de Stationstraat al een Carrefour Market. Die blijft volgens Van Outryve open. Ook de nieuwe vestiging wordt er trouwens een van het Market-type, aldus nog de woordvoerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".