Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour heeft zijn zinnen gezet op een winkelpand in Eeklo dat eind 2015 volledig verbouwd en klaar was om er een Albert Heijn te openen. De fusie met Delhaize doorkruiste dat plan echter en sindsdien stond de voormalige autogarage leeg.

Wachten op definitieve vergunning

“Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, bevestigt woordvoerder Baptiste Van Outryve het nieuws in de regionale editie van Het Nieuwsblad. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

‘Daar’, dat is de voormalige VW-autogarage van de familie De Baets aan de rotonde op het kruispunt Koning Albertstraat-Raverschootstraat-Tieltsesteenweg in Eeklo. Die vestiging was eind 2015 zo goed als volledig ingericht voor en door Albert Heijn toen, nauwelijks twee weken vóór de geplande opening, bekend werd dat Ahold en Delhaize gingen fuseren. Eeklo telde al twee Delhaizes ‑ één in eigen beheer (Brugsesteenweg) en één AD Delhaize (Stationstraat) - waardoor de toekomst van de Albert Heijn-vestiging al bedreigd was nog voor de winkel effectief open ging.

 

De eigenaar van het pand moest dus op zoek naar een nieuwe huurder, die onder dezelfde sociaaleconomische vergunning voor supermarkten viel. Met Carrefour lijkt die nu gevonden. De Franse distributeur heeft in Krügershopping in de Stationstraat al een Carrefour Market. Die blijft volgens Van Outryve open. Ook de nieuwe vestiging wordt er trouwens een van het Market-type, aldus nog de woordvoerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.