Carrefour trekt zich terug uit 11 landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika | RetailDetail

Carrefour trekt zich terug uit 11 landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika

Carrefour trekt zich terug uit 11 landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zijn belang van 25% verkocht in een joint venture die actief is in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. De verkoop levert de Franse distributeur 530 miljoen euro op.

90 vestigingen in 11 landen

Carrefour heeft zijn resterende belang in de joint venture Majid Al Futtaim Hypermarkets verkocht aan zijn regionale partner Makid Al Futtaim Holding. De Franse distributeur en MAF Holding waren al sinds 1995 partners en baatten samen 50 hypermarkten en 44 supermarkten uit in 11 landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië.

 

Toch worden de banden tussen beide spelers niet volledig doorgeknipt: het exclusieve franchisepartnership werd bevestigd tot 2025 en wordt zelfs uitgebreid naar andere landen en andere formats, klinkt het in Boulogne-Billancourt.

 

(Ex-)partner groeit terwijl Carrefour krimpt

MAF Holding koestert grootse expansieplannen: de holding zou naar verluidt ook interesse hebben in Egyptes grootste supermarktketen, die momenteel nog eigendom is van de familieholding Mansour Group. En dat terwijl Carrefour-topman Georges Plassat net bezig is om zijn groep te laten terugplooien op de kernmarkten waar Carrefour het sterkst staat, teneinde de groep er financieel weer bovenop te helpen.

 

Volgens persagentschap Reuters zou MAF Holding de overname financieren via een uitgifte van een zogeheten "hybride" obligatie, die schulden en aandelen combineert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top