Carrefour trekt zich terug uit 11 landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika

Carrefour trekt zich terug uit 11 landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zijn belang van 25% verkocht in een joint venture die actief is in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. De verkoop levert de Franse distributeur 530 miljoen euro op.

90 vestigingen in 11 landen

Carrefour heeft zijn resterende belang in de joint venture Majid Al Futtaim Hypermarkets verkocht aan zijn regionale partner Makid Al Futtaim Holding. De Franse distributeur en MAF Holding waren al sinds 1995 partners en baatten samen 50 hypermarkten en 44 supermarkten uit in 11 landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië.

 

Toch worden de banden tussen beide spelers niet volledig doorgeknipt: het exclusieve franchisepartnership werd bevestigd tot 2025 en wordt zelfs uitgebreid naar andere landen en andere formats, klinkt het in Boulogne-Billancourt.

 

(Ex-)partner groeit terwijl Carrefour krimpt

MAF Holding koestert grootse expansieplannen: de holding zou naar verluidt ook interesse hebben in Egyptes grootste supermarktketen, die momenteel nog eigendom is van de familieholding Mansour Group. En dat terwijl Carrefour-topman Georges Plassat net bezig is om zijn groep te laten terugplooien op de kernmarkten waar Carrefour het sterkst staat, teneinde de groep er financieel weer bovenop te helpen.

 

Volgens persagentschap Reuters zou MAF Holding de overname financieren via een uitgifte van een zogeheten "hybride" obligatie, die schulden en aandelen combineert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top