Eerste Belgische quinoa bij Colruyt | RetailDetail

Colruyt lanceert eerste Belgische quinoa van huismerk

Colruyt lanceert eerste Belgische quinoa van huismerk

De Colruyt Group brengt als eerste distributeur Belgische quinoa van eigen huismerk op de markt. Quinoa wordt voornamelijk geteeld in Zuid-Amerika, maar sinds kort zijn er ook quinoarassen die geschikt zijn voor het klimaat en de bodem in Europa. 

Duurzamer

Door kruisingen kan quinoa nu geteeld worden bij temperaturen van -4 tot 35 graden. Bovendien heeft het gewas weinig bemesting en water nodig en kan het groeien op meerdere bodems, waardoor het ook minder vatbaar is voor klimaatverandering.

 

De Colruyt Group werkt nu samen met een aantal Belgische telers om de keten naar de supermarkt zo kort mogelijk te houden. Zo is Belgische quinoa een stuk duurzamer dan de quinoa die uit Zuid-Amerika wordt geïmporteerd. De Belgische quinoa van Boni Selection is vanaf vandaag te vinden in de supermarkten van Colruyt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".