Eerste Belgische quinoa bij Colruyt | RetailDetail

Colruyt lanceert eerste Belgische quinoa van huismerk

Colruyt lanceert eerste Belgische quinoa van huismerk

De Colruyt Group brengt als eerste distributeur Belgische quinoa van eigen huismerk op de markt. Quinoa wordt voornamelijk geteeld in Zuid-Amerika, maar sinds kort zijn er ook quinoarassen die geschikt zijn voor het klimaat en de bodem in Europa. 

Duurzamer

Door kruisingen kan quinoa nu geteeld worden bij temperaturen van -4 tot 35 graden. Bovendien heeft het gewas weinig bemesting en water nodig en kan het groeien op meerdere bodems, waardoor het ook minder vatbaar is voor klimaatverandering.

 

De Colruyt Group werkt nu samen met een aantal Belgische telers om de keten naar de supermarkt zo kort mogelijk te houden. Zo is Belgische quinoa een stuk duurzamer dan de quinoa die uit Zuid-Amerika wordt geïmporteerd. De Belgische quinoa van Boni Selection is vanaf vandaag te vinden in de supermarkten van Colruyt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top