Colruyt neemt Alvo Driesen in Bouwel over

Rob Destombes en Eline Peetermans
Rob Destombes en Eline Peetermans - Foto Liesbet Goetschalckx (www.liesbetgoetschalckx.be)

Alvo-supermarkt Driesen, die pas vorig jaar een gloednieuw pand betrok in Bouwel, houdt ermee op. De ondernemers verkopen hun zaak aan Colruyt, dat (voorlopig?) het uithangbord CoMarkt op de gevel hangt.

 

Heropening op 24 april

Alvo Driesen kent een lange historiek in het Kempense Bouwel en groeide in vier generaties uit van een kleine dorpswinkel tot een grote supermarkt. In april vorig jaar ruilden ondernemers Rob Destombes en Eline Peetermans hun oude winkel van 800 vierkante meter voor een gloednieuw en duurzaam pand van 1.500 vierkante meter, even verderop. Daar wilden ze hun servicegerichte aanpak ten volle uitspelen. Maar die ambities worden nu opgeborgen.
 

Nog tot 31 maart is de winkel open, daarna neemt Colruyt de fakkel over. “Colruyt was in de regio tussen Lier en Herentals al langer op zoek naar een bijkomende ligging om de klanten uit die regio beter te kunnen bedienen”, zegt regiomanager van Colruyt Frederik Budts aan Gazet Van Antwerpen. De winkel blijft gedurende drie weken gesloten voor verbouwingen en zal op 24 april opnieuw de deuren openen.
 

Toch verschijnt het vertrouwde Colruyt logo voorlopig niet op de gevel. De winkelinfrastructuur laat namelijk niet meteen toe om er een gekoelde versmarkt in onder te brengen, zoals in de andere Colruyt-winkels. Daarom zal de retailer deze zaak uitbaten als een ‘CoMarkt’. Dat enseigne gebruikt Colruyt wel vaker voor winkels die niet volledig aan het Laagste Prijzen-concept voldoen: het werd in het leven geroepen in 2003, na de overname van de Belgische winkels van de Laurus-groep. Nu komt dat oude uithangbord dus opnieuw van pas.