“Ik wist dat dit zou aanslaan”
Zaterdag opende de allereerste Cru voor het eerst zijn deuren voor het grote publiek en het werd meteen een overrompeling: de oude boerderij langs de Brusselsesteenweg in Overijse kreeg zaterdag zo’n 1.500 mensen over de vloer.
“Ik wist dat dit zou aanslaan”, zegt een tevreden Jean-Pierre Roelands, bedenker van het concept. “Mensen zijn op zoek naar authenticiteit en dat is net wat ze hier vinden. Niet dat je hier al je boodschappen moet of kan doen: net daarom ligt deze Cru-boerderij op amper 500 meter van onze Colruyt-winkel in Overijse. Maar wie graag kwaliteit in huis haalt, kan hier terecht.”
Overwegend positieve reacties
De reacties van de klanten waren overwegend positief. “Deze kolen die hier liggen, die komen recht van het veld. Dat ruik je, dat zie je en de voel je. En dat zal je straks smaken ook als ze op ons bord liggen”. Een ander vindt het dan weer “misschien wat duurder dan in de supermarkt, maar voor een betere kwaliteit hoort wat. Dan heb ik ook geen moeite om hiervoor meer te betalen”.
Al waren er ook enkele kritische kanttekeningen te horen, onder meer over de beperkte ruimte tussen de eilanden – “te klein om er met een caddie tussen te rijden” – of over het ongewone betaalproces met de tablet en de betaalzuilen.
“Overijse is een testproject waaruit we willen leren”, zegt Roelands, “maar dat er nog vestigingen zullen volgen, staat nu al vast. Die zullen niet zoals Overijse in een boerderij hoeven te zijn: het kan ook in een oud fabrieksgebouw of in een andere ruimte.”