Cristal Alken wordt nationaal bier | RetailDetail

Cristal Alken wordt nationaal bier

Cristal Alken wordt nationaal bier

Cristal Alken wordt voortaan nationaal op de kaart gezet. Eigenaar Heineken ziet er immers voldoende potentieel in, omdat de verkoop van het Limburgse pilsbier jaar na jaar toeneemt met 5% à 10%, hoewel de biermarkt krimpt.

 

In het nieuw

“Het succes heeft vooral te maken met het hoppige karakter van Cristal. Dat valt blijkbaar in de smaak bij consumenten, die meer en meer op zoek gaan naar authentieke producten. Bovendien is Cristal nog een van de weinige Belgische pilsbieren die met zijn bittere en hoprijke smaak refereert naar de typische Tsjechische pils", zei marketingdirecteur Jan Bosselaers tegen Made in Limburg. De brouwerij in Alken zou liefst twintig miljoen euro aan investeringen tegemoet mogen zien in de komende twee jaar.

 

Om de nationale lancering te ondersteunen, wordt Cristal in het nieuw gestopt met een nieuw etiket, een nieuw logo en een nieuw glas. Verder stijgt het alcoholgehalte van 4,8% naar 5,0%. Volgens het bedrijf zal dat laatste echter niets wijzigen aan de smaak.

 

De nieuwe marketingcampagne om het bier nationaal te lanceren, ging van start met het uitdelen van gratis flesjes pils aan de Alkenaren.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.