Drie doden na listeriabesmetting bij Ter Beke

Drie doden na listeriabesmetting bij Ter Beke-dochter Offerman
Shutterstock.com

Een listeriabesmetting bij vleeswarenbedrijf Offerman, eigendom van Ter Beke, heeft aan drie consumenten het leven gekost. De betrokken fabriek in Aalsmeer is intussen tijdelijk gesloten.

 

Terugroepactie

Daarnaast heeft ook een vrouw een miskraam gehad en zijn er twintig mensen ziek geworden ten gevolge van de besmetting in producten van Offerman. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Offerman roept intussen diverse producten terug uit de winkels.

 

Het vleeswarenbedrijf is gespecialiseerd in vleeswaren als salami, kippefilet en ham. Het levert onder meer aan Aldi, Jumbo, Sligro en Versunie. De fabriek in Aalsmeer waar de besmetting werd vastgesteld, is voorlopig gesloten en zal pas weer opengaan na een grondige schoonmaak én een keuring door de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit, meldt het AD. Offerman heeft ook nog een productiefaciliteit in Borculo.

 

Offerman maakt sinds 2017 deel uit van de Belgische groep Ter Beke, die het bedrijf overkocht van Zwanenberg Food Group in Almelo. Op de Brusselse beurs is de handel in het aandeel Ter Beke sinds vanmiddag geschorst. Het noteerde op dat moment al bijna 9% lager dan de openingskoers vanmorgen.