FrieslandCampina wil Riedel verkopen | RetailDetail

FrieslandCampina wil Riedel verkopen

FrieslandCampina wil Riedel verkopen

De Nederlandse zuivelproducent FrieslandCampina wil vruchtensappendochter Riedel van de hand doen, het bedrijf achter merken als Appelsientje, Taksi en DubbelFriss.

Nieuwe strategie

De mogelijke verkoop is het gevolg van de nieuwe strategie die FrieslandCampina de focus doet leggen op het uitbouwen van de zuivelportfolio. In die nieuwe strategie ziet FrieslandCampina ruimte om tegen 2020 vijftien miljard euro omzet te halen, tegenover efl miljard euro momenteel.

 

“Onze vruchtensappen- en vruchtendrankenfabrikant Riedel heeft zich sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken”, meldt het bedrijf in een persbericht. “FrieslandCampina wil ervoor zorgen dat Riedel goed gepositioneerd is om in te spelen en te reageren op veranderende klanteisen en consumptiegewoonten. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is dat Riedel een volgende stap zet in zijn ontwikkeling.”

 

Riedel heeft zijn hoofdkantoor in Ede, stelt ongeveer 200 mensen tewerk en haalde het afgelopen jaar een netto-omzet van ongeveer 125 miljoen euro. Het bedrijf werd al in 1879 opgericht en bracht al die tijd drankjes op de markt. Sinds de jaren 1970 is het uitgebouwd tot marktleider in Nederland op vlak van houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. In 1973 was Riedel het eerste bedrijf in Nederland dat vruchtensappen in kartonnen pakken op de markt bracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.