Groenten spelen hoofdrol in de ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize | RetailDetail

Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize

Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize
Foto: Delhaize

Minstens 50% groenten, geen suikers, bewaarmiddelen of additieven, en duurzaam verpakt: dat zijn de krachtlijnen van de ‘Pure’ maaltijden die gezondheidsicoon Pascale Naessen bedacht voor Delhaize.

Gezondere eetgewoonten

Al bijna twintig jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van bekende koks en experts, zoals Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Nu vervoegt ook Pascale Naessens dat lijstje. Een logische stap, vindt ze zelf: “Niet alleen is Delhaize mijn favoriete supermarkt om mijn dagelijkse boodschappen te doen, wij hebben ook heel wat waarden gemeen. We zetten beiden mensen aan om gezondere eet- en leefgewoonten aan te nemen en werken stuk voor stuk met kwaliteitsvoeding.”

 

Het ‘Pure’ assortiment van Pascale Naessens bestaat een gevarieerde keuze aan eenvoudige, pure gerechten, waarvan twee op basis van vlees (één met kip en één met zuiver varkensgehakt) en twee vegetarische opties. Ze zijn geïnspireerd op recepten die in haar ‘Puur’ kookboeken voorkomen, bevatten 50% tot 80% groenten en uiteraard geen geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of additieven.

 

Ook duurzaamheid dragen Delhaize en Pascale Naessens hoog in het vaandel: de schalen van de maaltijden bestaan uit minimum 50% gerecycleerd materiaal. Naast de impact op het milieu, heeft de CPET-verpakking als voordeel dat de schalen extreme temperaturen aankunnen (van -20°C tot 220°C) en zowel in de microgolf als in de oven kunnen worden opgewarmd.

 

De vier recepten: Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa (420g); Ragout met slierten van courgette (400g); Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus (420g); Prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten (400g). Ze kosten elk 5,99 euro.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.