Groenten spelen hoofdrol in de ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize | RetailDetail

Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize

Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize
Foto: Delhaize

Minstens 50% groenten, geen suikers, bewaarmiddelen of additieven, en duurzaam verpakt: dat zijn de krachtlijnen van de ‘Pure’ maaltijden die gezondheidsicoon Pascale Naessen bedacht voor Delhaize.

Gezondere eetgewoonten

Al bijna twintig jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van bekende koks en experts, zoals Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Nu vervoegt ook Pascale Naessens dat lijstje. Een logische stap, vindt ze zelf: “Niet alleen is Delhaize mijn favoriete supermarkt om mijn dagelijkse boodschappen te doen, wij hebben ook heel wat waarden gemeen. We zetten beiden mensen aan om gezondere eet- en leefgewoonten aan te nemen en werken stuk voor stuk met kwaliteitsvoeding.”

 

Het ‘Pure’ assortiment van Pascale Naessens bestaat een gevarieerde keuze aan eenvoudige, pure gerechten, waarvan twee op basis van vlees (één met kip en één met zuiver varkensgehakt) en twee vegetarische opties. Ze zijn geïnspireerd op recepten die in haar ‘Puur’ kookboeken voorkomen, bevatten 50% tot 80% groenten en uiteraard geen geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of additieven.

 

Ook duurzaamheid dragen Delhaize en Pascale Naessens hoog in het vaandel: de schalen van de maaltijden bestaan uit minimum 50% gerecycleerd materiaal. Naast de impact op het milieu, heeft de CPET-verpakking als voordeel dat de schalen extreme temperaturen aankunnen (van -20°C tot 220°C) en zowel in de microgolf als in de oven kunnen worden opgewarmd.

 

De vier recepten: Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa (420g); Ragout met slierten van courgette (400g); Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus (420g); Prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten (400g). Ze kosten elk 5,99 euro.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top