Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize

Groenten spelen hoofdrol in ‘Pure’ maaltijden van Pascale Naessens en Delhaize

Minstens 50% groenten, geen suikers, bewaarmiddelen of additieven, en duurzaam verpakt: dat zijn de krachtlijnen van de ‘Pure’ maaltijden die gezondheidsicoon Pascale Naessen bedacht voor Delhaize.

Gezondere eetgewoonten

Al bijna twintig jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van bekende koks en experts, zoals Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Nu vervoegt ook Pascale Naessens dat lijstje. Een logische stap, vindt ze zelf: “Niet alleen is Delhaize mijn favoriete supermarkt om mijn dagelijkse boodschappen te doen, wij hebben ook heel wat waarden gemeen. We zetten beiden mensen aan om gezondere eet- en leefgewoonten aan te nemen en werken stuk voor stuk met kwaliteitsvoeding.”

 

Het ‘Pure’ assortiment van Pascale Naessens bestaat een gevarieerde keuze aan eenvoudige, pure gerechten, waarvan twee op basis van vlees (één met kip en één met zuiver varkensgehakt) en twee vegetarische opties. Ze zijn geïnspireerd op recepten die in haar ‘Puur’ kookboeken voorkomen, bevatten 50% tot 80% groenten en uiteraard geen geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of additieven.

 

Ook duurzaamheid dragen Delhaize en Pascale Naessens hoog in het vaandel: de schalen van de maaltijden bestaan uit minimum 50% gerecycleerd materiaal. Naast de impact op het milieu, heeft de CPET-verpakking als voordeel dat de schalen extreme temperaturen aankunnen (van -20°C tot 220°C) en zowel in de microgolf als in de oven kunnen worden opgewarmd.

 

De vier recepten: Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa (420g); Ragout met slierten van courgette (400g); Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus (420g); Prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten (400g). Ze kosten elk 5,99 euro.