HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over | RetailDetail

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over

Groentefabrikant HAK heeft alle aandelen van Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch overgenomen. Dat is een verwerker van verse groenten die in grootverpakking worden geleverd aan professionele keukens.

“Nieuwe gebruiksmomenten”

Peter van Halder werd in 1985 opgericht en haalt momenteel een omzet van ongeveer tien miljoen euro. Het bedrijf wordt nu deel van HAK, maar zal wel onder eigen naam blijven opereren. Dankzij de overname krijgt HAK ook de productiefaciliteiten en het ontwikkelplatform van Peter van Halder in handen, waardoor het sneller nieuwe groenteproducten onder eigen naam op de markt zal kunnen brengen. Peter van Halder krijgt dan weer de kans om ook de producten van HAK via zijn kanalen te verkopen.

 

“We breiden ons absolute bereik van gebruikers fors uit door in koelvers te stappen, om zo nieuwe gebruiksmomenten te creëren voor onze groenten en peulvruchten”, aldus HAK-CEO Timo Hoogeboom. “We gaan nu ook groenten en peulvruchten ontwikkelen die kort houdbaar zijn. Dit stelt ons in de gelegenheid om nog meer nieuwe proposities te bieden voor consumenten om zo lekkerder en gemakkelijker groenten en bonen te eten op alle momenten van de dag. Pot, stazak en koelvers vormen straks één portfolio waarin de onderlinge product- en verpakkingscombinaties elkaar perfect aanvullen.”

 

Sterke groei peulvruchten

Samen met het nieuws rond de overname maakte HAK ook meteen zijn jaarcijfers voor 2016 bekend. Daarbij haalde het een omzet van 76,5 miljoen euro, een daling van 1% ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst steeg wel met 10% naar 11,1 miljoen euro. De gecontinueerde omzet van de kernsegmenten groenten, peulvruchten en appelmoes steeg wel met 2%.

 

Op vlak van peulvruchten groeide HAK zelfs met 15,9%, wat nog sneller was dan de markt die er toch ook al met 11,4% op vooruit ging. HAK heeft binnen peulvruchten nu een marktaandeel van 36,3%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top