HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over

Groentefabrikant HAK heeft alle aandelen van Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch overgenomen. Dat is een verwerker van verse groenten die in grootverpakking worden geleverd aan professionele keukens.

“Nieuwe gebruiksmomenten”

Peter van Halder werd in 1985 opgericht en haalt momenteel een omzet van ongeveer tien miljoen euro. Het bedrijf wordt nu deel van HAK, maar zal wel onder eigen naam blijven opereren. Dankzij de overname krijgt HAK ook de productiefaciliteiten en het ontwikkelplatform van Peter van Halder in handen, waardoor het sneller nieuwe groenteproducten onder eigen naam op de markt zal kunnen brengen. Peter van Halder krijgt dan weer de kans om ook de producten van HAK via zijn kanalen te verkopen.

 

“We breiden ons absolute bereik van gebruikers fors uit door in koelvers te stappen, om zo nieuwe gebruiksmomenten te creëren voor onze groenten en peulvruchten”, aldus HAK-CEO Timo Hoogeboom. “We gaan nu ook groenten en peulvruchten ontwikkelen die kort houdbaar zijn. Dit stelt ons in de gelegenheid om nog meer nieuwe proposities te bieden voor consumenten om zo lekkerder en gemakkelijker groenten en bonen te eten op alle momenten van de dag. Pot, stazak en koelvers vormen straks één portfolio waarin de onderlinge product- en verpakkingscombinaties elkaar perfect aanvullen.”

 

Sterke groei peulvruchten

Samen met het nieuws rond de overname maakte HAK ook meteen zijn jaarcijfers voor 2016 bekend. Daarbij haalde het een omzet van 76,5 miljoen euro, een daling van 1% ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst steeg wel met 10% naar 11,1 miljoen euro. De gecontinueerde omzet van de kernsegmenten groenten, peulvruchten en appelmoes steeg wel met 2%.

 

Op vlak van peulvruchten groeide HAK zelfs met 15,9%, wat nog sneller was dan de markt die er toch ook al met 11,4% op vooruit ging. HAK heeft binnen peulvruchten nu een marktaandeel van 36,3%.