Het wordt dringen in Zonhoven, waar Jumbo negende Belgische winkel opent

Jumbo

In Zonhoven heeft de Nederlandse supermarktketen Jumbo z’n vierde Limburgse winkel geopend, de negende in België. Het is ook de achtste supermarkt in een gemeente waar de concurrentie nét niet moordend is…

 

Slachtoffers?

De gloednieuwe supermarkt die woensdagochtend de deuren opende is 1.110 vierkante meter groot en stelt zeventig mensen uit de regio te werk. “De winkel is echt een pareltje geworden”, zegt filiaalmanager Tim Jansen. “Onze klanten kunnen niet alleen op een groot gamma aan verse en smaakvolle producten rekenen, ze vinden die ook in een aangename omgeving.” Jumbo pakt hier onder meer uit met een uitgebreid barbecue-assortiment, een Hema-schap en zelfscankassa’s.
 

De komst van de nieuwkomer betekent dat de lokale concurrenten de mouwen mogen opstropen. Want Zonhoven, een gemeente met dik 20.000 inwoners, telt nu in totaal acht supermarkten: ook Colruyt, Aldi, Lidl, AD Delhaize, Alvo, Albert Heijn en Spar zitten er op een zakdoek bij elkaar. Al jaren geleden speculeerden retailwatchers over mogelijke slachtoffers nadat Albert Heijn er de deuren opende, maar voorlopig houden alle spelers stand.

 

Meer winkels op komst

Jumbo lijkt zich daarover weinig zorgen te maken. “We merken dat onze én, én, én formule - met de beste service, een buitengewoon groot assortiment én altijd lage prijzen - ook in België aanslaat. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we vandaag inmiddels onze negende winkel in Zonhoven openen en nu dus nog meer Limburgers van onze unieke Jumbo formule kunnen genieten”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. Er komen volgens hem nog enkele leuke nieuwe Belgische winkels aan.
 

Een aantal locaties zijn intussen al bekend. Op 7 juli opent Jumbo in Zedelgem – de eerste in West-Vlaanderen – en op 14 juli in Heusden-Zolder. Later dit jaar heropent de supermarktketen ook de recent overgenomen Alvo-supermarkten in Antwerpen, Lauwe, Denderleeuw en Berlare. Ook bouwt de retailer nieuwe supermarkten in Bree, in Balen en in Zelzate en zijn er plannen voor onder andere Lier, Geel, Stekene, Diksmuide en Middelkerke – maar daar zijn de vergunningen nog niet afgeleverd.

Tags: