Jumbo opent nu ook in Rekem (Lanaken)

Jumbo Rekem Lanaken
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft vandaag haar derde Belgische winkel geopend in de Lanakense deelgemeente Rekem, vlakbij de Nederlandse grens. In dezelfde regio plant binnenkort ook Albert Heijn een nieuwe supermarkt.

 

Lokale concurrentie

Net als bij de twee vorige winkelopeningen waren er bij de kick-off gratis bloemen voor de eerste 300 klanten en een gratis chocoladetaartje voor wie meer dan 30 euro besteedt. Ook kunnen klanten nog tot 11 februari zegels sparen voor een Hallo Jumbo-boodschappenpakket ter waarde van 50 euro.

 

De nieuwe supermarkt ligt langs de Steenweg, de verbindingsweg tussen Lanaken en Maasmechelen. Die regio is iets minder dicht bewinkeld dan Pelt en Rijkevorsel, maar kent toch wel wat concurrentie: in de onmiddellijke omgeving zijn Aldi en Proxy Delhaize actief, in Lanaken vind je onder andere Colruyt, Aldi, Lidl en Carrefour Market, in Maasmechelen zitten Aldi, AD Delhaize en Carrefour Market. Een Spar-supermarkt aan de overkant van de straat besloot een tijdje geleden al om te vertrekken.

 

Wel komt binnenkort ook Albert Heijn naar de Maasstreek: de retailer opent begin 2020 een winkel in winkelcentrum M2 in Maasmechelen, waar voordien Carrefour Market zat. In Bunde, net over de grens, is er ook een Albert Heijn die wel wat Belgische klanten over de vloer krijgt.