Hellmann’s mayonaise opent eigen deli in Antwerpen | RetailDetail

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen
Foto: Unilever

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

 

The Big Apple zes weken in ’t Stad

De pop-up moet de “food culture van The Big Apple” naar ’t Stad brengen, met de typische gerechten en het interieur van deli’s zoals je die in de Verenigde Staten aantreft. Sinds de opening van Katz’s Deli in 1888 zijn deli’s en hun gerechten, zoals een pastramisandwich, klassiekers in New York. Ook Unilevers mayonaisemerk Hellmann’s heeft er zijn origines: in het begin van de twintigste eeuw opende de Duitser Richard Hellmann zijn eigen deli, waar hij sandwiches met zelfgemaakte mayonaise serveerde.

 

Die roots wil Unilever nu laten herbeleven met een pop-upbar, die van 20 april tot en met 3 juni 2018 openblijft. Consumenten kunnen er burgers, salades en ‘sandwiches’ krijgen, waaronder deli-klassiekers zoals een Reuben Sandwich (met pastrami en ‘thousand island’-dressing), Waldorf-salade of ‘Salmon cream cheese’-bagel. Bezoekers kunnen er ook zowel ter plaatse eten als gerechten naar huis meenemen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.