Mobiele kassa’s bij Carrefour Express | RetailDetail

Mobiele kassa’s bij Carrefour Express

Mobiele kassa’s bij Carrefour Express
Carrefour Express Froissart

In de Europese wijk in Brussel opende Carrefour Express een vestiging van de nieuwste generatie. De gemakswinkel richt zich tot passanten en voorziet mobiele kassa’s om piekmomenten op te vangen.


On the go

Opvallend in het nieuwe winkelconcept is de ‘loungezone’, een gezellige ruimte met lage tafels, zetels en statafels. Er is gratis wifi, er zijn stopcontacten en USB-poorten om elektronische toestellen op te laden. Ook ter beschikking van de klanten: een koffieapparaat, een oven om pizza’s op te warmen, een microgolfoven om bereide gerechten op te warmen en een een machine om vers sinaasappelsap te maken (ter plaatse geperst). Bovendien vind je in deze zaak een smoothiemaker en een Pine-O-Matic die in 30 seconden automatisch een ananas schilt en in schijfjes snijdt.
 

De winkel heeft een oppervlakte van 280 m² en oogt overzichtelijk dank zij lage koelmeubels die een ruime keuze bieden aan 'food on the go': broodjes (ter plaatse bereid), verse dagsoep (zelf op te scheppen), Pizza van Mamma Roma, salades, bereide gerechten, voorgesneden groenten, sushi… Er is ook gebraden kip aan 't spit, kippenboutjes, ovengebakken aardappelen en ter plaatse gebakken brood en koffiekoeken.

 

Scannen met smartphone

Carrefour Express Froissart gaat bovendien voor technologische innovatie, met onder andere een ‘click & collect’ kiosk. Naast de traditionele kassa’s kan de klant op drukke momenten ook betalen aan een mobiele kassa. Een medewerker gaat dan bij de klanten die in de rij staan langs met een smartphone om de producten van de klant te scannen. De klant kan de aankopen betalen met een bankkaart via de betaalterminal die verbonden is met de smartphone.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.