OKay Compact innoveert met eethoek in Gent

Foto's Colruyt Group

Op woensdag 23 januari opent OKay Compact zijn tweede Gentse vestiging, in de Sint-Pietersnieuwstraat. Het is de eerste winkel van de stadsformule met een food- en eetcorner om snacks, slaatjes en dranken ter plekke te nuttigen.

 

Ruimste assortiment ‘on the go’

De gloednieuwe winkel ligt recht tegenover Campus Ufo (Universiteitsforum) en het rectoraat van de Universiteit Gent. “We kozen voor deze locatie omdat het een dichtbevolkte buurt is met veel voorbijgangers en veel leven in de brouwerij. Onder andere dankzij de honderden studenten en medewerkers van de UGent”, zegt verantwoordelijke Gert Somers.

 

De nieuwe winkel heeft een primeur voor het Gentse publiek: “Voor het eerst richtten we een apart hoekje in als foodcorner met het ruimste assortiment on the go producten tot nog toe van alle winkels. Ook nieuw is de eetcorner met 20 zitplaatsen om alles rustig op te eten of op te drinken”, zegt Somers. Klanten vinden er verse koffie, koffiekoeken, donuts, worstenbroodjes, belegde broodjes, wraps, gekoelde dranken… In de saladbar kan je zelf je slaatje samenstellen. Het concept is een primeur voor OKay Compact en voor Colruyt Group in het algemeen. Ook in de vestiging van Molenbeek, die begin maart opent, wordt een food- en eetcorner voorzien. 

 

OKay Compact Sint-Pietersnieuwstraat heeft een oppervlakte van zo’n 450 m² en stelt tien mensen tewerk. Het is de tweede OKay Compact in Gent, na de opening van Krommewal in september. De zes andere OKay Compact-winkels bevinden zich in Antwerpen, Brussel en Luik.