Picnic breidt uit naar vijf nieuwe Duitse steden

Bestelwagens van online food retailer Picnic
Beeld: Dafinchi / Shutterstock.com

Picnic voegt in Duitsland vijf nieuwe steden in het Ruhrgebied toe aan zijn verzorgingsgebied. De Nederlandse websupermarkt surft mee op het succes van online boodschappen tijdens de coronacrisis.

 

Twaalfde Duitse distributiecentrum

Online boodschappen hebben dankzij het coronavirus de wind in de zeilen, en daar profiteert ook Picnic van. Het bedrijf opent een nieuwe hub van 1200 m² in Kamen, waarmee de onlineretailer vanaf begin mei ook in vijf nieuwe steden (naast Kamen ook Bergkamen, Dortmund, Lünen en Unna) boodschappen kan leveren.

 

Het is al het twaalfde distributiecentrum voor Picnic in Noordrijn-Westfalen en de zevende locatie in het Ruhrgebied, zo bericht vakblad Rundschau. In eerste instantie worden vijftien elektrische bestelbusjes en twintig bezorgkoeriers ingezet, die 70.000 huishoudens van boodschappen kunnen voorzien. Op lange termijn is het bedrijf van plan om een honderdtal bezorgers in Kamen in dienst te nemen.

 

"We hebben de afgelopen weken veel maatregelen genomen om onze capaciteit aanzienlijk te vergroten en nog meer huishoudens te kunnen bevoorraden", zegt Frederic Knaudt van het oprichtingsteam van Picnic in Duitsland. Net zoals bij veel andere supermarktketens is de vraag bij Picnic in de afgelopen weken immers meer dan verdubbeld.