Picnic breidt uit rond Eindhoven en Rotterdam

Foto: Picnic

Onlinesupermarkt Picnic gaat ook in de regio rond Eindhoven en Spijkenisse (bij Rotterdam) van start. Het bedrijf kan de belevering uitbreiden dankzij de opening van nieuwe hubs, die dienen als lokale distributiepunten.

 

Verdubbelen in Eindhoven

Zowel in en rond Eindhoven als in de regio Rotterdam gaat Picnic in mei uitbreiden. Dat doet de winkelloze supermarkt met de hulp van nieuwe hubs, die het 8 mei respectievelijk opent aan de Fuutlaan 12-F in Eindhoven en eind mei aan de Newtonweg 17-A in Spijkenisse.

 

Tot nu toe bediende Picnic haar klanten in Eindhoven, vanuit het distributiecentrum aan de Achtseweg Noord, naar eigen zeggen omdat het moeilijk was een centraal gelegen distributiepunt te vinden. Dat is nu gevonden, tot opluchting van medeoprichter Michiel Muller. Vanuit de hub zal de onlineboodschappendienst immers een veel groter gebied kunnen bedienen: niet alleen in Eindhoven zelf, maar ook verscheidene plaatsen eromheen, zoals Geldrop, Nuenen en Waalre.

 

Picnic is al een jaar in Eindhoven actief, maar de vraag – en ook de wachtlijst – blijft er groot: 13.432 inwoners zouden vandaag al klant zijn en nog eens ruim 10.000 mensen staan op de wachtlijst. De websupermarkt verwacht er dan ook nog te kunnen verdubbelen tegen het eind van dit jaar, van 15 naar 30 bezorgwagens en van 45 naar 90 bezorgers.

 

Gezinnen met kinderen in Spijkenisse

In Rotterdam breidt de boodschappendienst ondertussen “uit als een olievlek”, aldus een persbericht. Eerder ging de service al van start in onder meer Schiedam, Capelle aan den IJssel en Ridderkerk, en nu komt ook Spijkenisse erbij. Vanaf eind mei kunnen zo’n 32.000 huishoudens beroep doen op de elektrische bezorgwagentjes. Ook in de Rotterdamse wijk Hoogvliet start Picnic weldra. 

 

Spijkenisse is volgens Muller een interessante markt, omdat er bovengemiddeld (36% tegenover nationaal 33%) veel huishoudens met kinderen zijn. “De beschikbare tijd is schaars. Ouders schaken op verschillende borden, zijn druk met werk, hobby’s en sport van hun opgroeiende kinderen en hebben daarnaast ook nog hun eigen privéleven. Tijd om naar de supermarkt te gaan is er niet of nauwelijks. Wij nemen hen die zorg graag uit handen”, aldus de topman.