Raad van commissarissen Marqt stapt op

Raad van commissarissen Marqt stapt op
foto: Marqt (facebook)

Na topman Joost Leeflang zijn nu ook alle leden van de raad van commissarissen van de duurzame supermarktketen Marqt opgestapt. Het bedrijf wil zijn strategie bijsturen en het toezicht aanpassen.

 

Moeilijk bestuurbaar

De raad van commissarissen was samengesteld uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Door die verstrengeling zou het bedrijf maar moeilijk te besturen zijn. Bovendien waren niet alle aandeelhouders vertegenwoordigd. "Wij kijken nu opnieuw naar de opzet en inrichting van onze raad van commissarissen", zegt woordvoerster Vera Möhrlein bij RTL Z.

 

Marqt wil ook zijn strategie veranderen. Möhrlein wil tegenover hetzelfde kanaal niet zeggen of het bedrijf verkocht zal worden, maar heeft het wel over "samenwerking en strategische allianties in de markt". In het najaar volgt hierover wellicht meer nieuws.

 

Exit CEO

Begin deze maand stapte ook CEO Joost Leeflang op, na nog geen jaar aan het hoofd van de onderneming. Bij zijn benoeming werden destijds al grote vraagtekens geplaatst door retailspecialist Paul Moers, die de aanstelling een "bizarre keuze" noemde.

 

De eco-supermarktketen heeft negentien winkels in Nederland. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Meike Beeren en Quirijn Bolle, beiden afkomstig van Ahold. Tot op heden wist de keten geen winst te maken.