Sergio Herman gaat betere frites bakken | RetailDetail

Sergio Herman gaat betere frites bakken

 Sergio Herman gaat betere frites bakken

Topkok Sergio Herman gaat de betere frites bakken. Halverwege deze maand opent hij in Den Haag de eerste vestiging van Frites Atelier Amsterdam. Kort daarna begint de luxe-patatformule met zaken in Amsterdam, Arnhem en Utrecht.

 

Ook Friet District in Den Haag

Den Haag kreeg gisteren al een luxe-patatzaak met de opening van het Friet DistrictHet Friet District in de Haagse Prinsestraat biedt patat van biologisch geteelde aardappelen en heeft een trendy interieur.

 

De vestiging wordt gerund door Enzio van Vloten en Dennis Sterk. Zij zijn medewerkers van investeerder Niven Kunz. Kunz is de eigenaar en chef-kok van het met een Michelinster bekroonde restaurant Niven in Rijswijk.

 

Horeca ontdekt luxefrites

Topchef Sergio Herman wordt mede-eigenaar van het concept Frites Atelier Amsterdam, waarin hij samenwerkt met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. De luxefriteszaak, met een interieurontwerp van Piet Boon, biedt frites van Zeeuwse aardappelrassen met sauzen zonder conserveermiddelen. Een portie patat  van 250 gram kost er 3,50 tot 6 euro, een groentengerecht is er te verkrijgen voor 5 tot 7,50 euro. Snacks zoals kroketten staan voorlopig niet op het menu.

 

De zaak in de Venestraat in Den Haag zou afgelopen week van start gaan, maar de opening is uitgesteld tot later deze maand. Waar Frites Atelier Amsterdam in Amsterdam en Utrecht openen is nog niet bekend gemaakt. Het filiaal in de Arnhemse binnenstad komt op de hoek van de Vijzelstraat en de Bakkerstraat.

 

Herman werd bekend met zijn restaurant Oud-Sluis, waarmee hij drie Michelinsterren had. Dat restaurant sloot in 2013. Op dit moment heeft Herman Pure C in Cadzand met één ster. In Antwerpen runt hij The Jane met twee sterren.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top