Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures
Shutterstock

Te weinig jongeren kiezen vandaag voor het beroep van slager: met 2.000 openstaande vacatures is het een belangrijk knelpuntberoep geworden. Supermarkten en slagerijen komen daardoor steeds meer handen tekort.

 

Handen tekort

Jaarlijks betreden 200 gediplomeerde slagers de arbeidsmarkt, amper een tiende van het aantal slagers dat nodig is in de sector. “Te weinig,” stelde Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België op Radio 1: “Om slagerijen en vleesafdelingen in supermarkten draaiende te houden, moeten we vandaag mensen zonder vooropleiding aannemen en het vak aanleren.”

 

Die slagerijen komen vandaag handen tekort: er zijn in België zo’n 2.000 jobs voor slagers die niet ingevuld geraken. Nochtans heeft de slagersopleiding in ons land een zeer goede reputatie en is het een mooi beroep, vindt Claeys: “Het is een harde stiel, vaak met weekendwerk, maar creativiteit wordt sterk gewaardeerd en het werk is relatief stressvrij.”

 

Tijd dus om het beroep te herwaarderen: wie kiest voor een opleiding tot slager, is zeker van werk op lange termijn in slagerijen en bij supermarkten die steeds op zoek zijn naar vakmensen, aldus Claeys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.