Slechts drie Belgische Jumbo’s in 2019?

Hoewel Jumbo naar eigen zeggen al ‘tientallen’ Belgische locaties heeft vastgelegd, gaat de Nederlandse supermarktketen dit jaar ‘ongeveer drie’ nieuwe vestigingen openen. De retailer bekijkt ook overnamemogelijkheden.

 

Nieuwe locaties

De zoektocht naar nieuwe locaties was niet zo moeilijk, zegt topman Ton van Veen in een interview met Distrifood, maar tussen het verwerven en het openen van een winkel zit veel tijd, nog meer in België dan in Nederland. “Aan het eind van dit jaar willen we circa drie winkels openen. Dat zijn in alle gevallen nieuwe locaties. Op basis van de resultaten van die vestigingen gaan we verder in 2020.”

 

Jumbo kijkt ook naar overnamemogelijkheden, bevestigt van Veen: “Bij de volgende stap die we maken, gaan we kijken of we individuele winkels van andere ketens overnemen of misschien meer dan dat. De locaties die we nu gecontracteerd hebben, zijn een mix van nieuwbouw en bestaande panden. Of er ook Belgische ondernemers geïnteresseerd zijn in Jumbo? We spreken met allerlei partijen in de Belgische markt.”

 

Of Jumbo meteen ook online begint in België, weet de topman nog niet: “Daar hebben we nog een paar maanden voor, maar dat wij ook online actief worden over de grens ligt in de lijn der verwachting.”

Tags: